Skip to content

Kongens Christiansborg – oplev hele slottet

Kongens Christiansborg – oplev hele slottet

Et besøg på Kongens arbejdsslot – kom helt tæt på den kongelige gerning på Christiansborg Slot

I mere end 1000 år har der siddet en konge eller en dronning på den danske trone. I århundreder regerede de fra Danmarks mest magtfulde ø, Slotsholmen, hvor Christiansborg Slot står i dag. Bag slottets mure i de kongelige pragtsale udfylder den nye konge, Kong Frederik 10. rollen som Danmarks regent.

På denne rundvisning kommer du med på en rejse gennem historien og ser hele Christiansborg Slot. Vi vandrer sammen gennem slottets sale, som med guld, lysekroner og kunstskatte kaster glans over Kongens officielle rolle til gallafester og officielle besøg – både når folket er i audiens, og når udenlandske statsoverhoveder er i Danmark. Der bliver derfor også tid til undervejs at høre om majestætens rolle, ritualer og pligter.

Vi skal også et smut bag kulisserne i Det Kongelige Festkøkken, hvor vi hører om og følger festforberedelser til gallamiddage på tæt hold.

På denne omvisning i Kongens Christiansborg oplever du:

  • De Kongelige Repræsentationslokaler, hvor Kongen afholder gallamiddage, nytårskure og statsråd.
  • Det Kongelige Festkøkken, som syder, bobler, damper og dufter og inviterer de besøgende på en rejse tilbage i tiden i kongehusets kulinariske køkken.
  • De Kongelige Stalde, hvor de kongelige heste står klar til at trække afsted med Kongens guldkaret.
  • Slotskirken, der danner den ophøjede og ceremonielle ramme om kongefamiliens liv fra vugge til grav.

Værd at vide

Rundvisningen er ikke egnet for kørestols-/rollatorbrugere.

Slottet tager forbehold for ændringer som følge af Kongehusets eller Statsministeriets evt. anvendelse af Christiansborg Slot. 

Foto: Büro Jantzen