Skip to content

Alle forårets hold bliver lagt online 12. december. Hvis du har gået på et hold i efteråret, som fortsætter til foråret, har vi givet dig besked om gentilmelding.

Tang safari hvor vi finder tang og laver vores egen tang suppe

Naturens gaver – strand- og skovurter

Naturens gaver – workshops i vild mad

Velkommen til en række workshops, hvor du kan udvide din horisont om naturens spiselige gaver. Gennem vinteren og foråret skal vi sammen udforske virvaret af spiselige vilde planter i Nordsjælland og København.

Fokus er, at du bliver klar til selv at klæde dig på til at tage ud i naturen og identificere planterne. Efter indsamlingen vil du også lære, hvordan de kan bruges i køkkenet, når du kommer hjem. Derfor er hvert hold en kombination af sanketur i naturen og workshop med urterne i det fri. Derudover skal vi snakke om de sundhedsmæssige fordele ved at spise vilde planter og planternes traditionelle brug som folkemedicin.

Naturens gaver er forskellige ture på forskellige lokationer i Nordsjælland og København alt efter tema – du kan deltage i en af turene eller i alle.

Naturens gaver – strand- og skovurter

Denne dag skal vi finde strand- og skovurter på Kalvebod Fælled.

På turen skal vi smage på nogle af de lækreste vilde urter, som det danske forår byder på. Vi bevæger os gennem flere biotoper: strandeng, skov, græsplæne og strand. Derfor er denne tur særlig brugbar til dig, som ønsker at lære at høste vilde urter, uanset hvor du befinder dig. Efter høst går vi i det vilde køkken og laver en forfriskende salat med de vilde råvarer.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 06.05.2025 16:30-19:00 Sydvestpynten parkering Jacob Hoedeman
Jacob Hoedeman
Underviser

Jacob Hoedeman

Jeg hedder Jacob og glæder mig til at undervise i bæredygtig, sund og lokal mad.
Gennem de sidste 7 år har jeg eksperimenteret med at leve alternativt. Jeg har blandt andet boet i en forladt hytte i Norge og blaffet til Vestafrika. Men samtidig med det formåede jeg at færdiggøre en bachelor i Internationale Miljø- og Udviklingsstudier.
Det var under denne uddannelse det for alvor gik op for mig, hvor rådden den industrielle fødevareindustri er. Som alternativ og modstand på at støtte den blev jeg vegetar og begyndte at finde vilde spiselige vækster i naturen, hvilket førte til at jeg blev en del af virksomheden »Vilde Krydderier«.
Vores mission er at genskabe forbindelsen til naturen gennem lavpraktisk viden, som vi kan bruge i vores daglige madlavning. Derfor er jeg glad for at kunne tilbyde kurser i netop dette og give dig inspiration til brug af naturens gaver.