Skip to content

Leder du efter hold med start efter 1. juni 2024? Vi fusionerer med FOF København og får ny hjemmeside.

Læs mere her.
Lær at skrive fantastisk litteratur i FOF Nordsjælland

Skriv Fantastisk - et indblik i Fantastisk litteratur

Skriv Fantastisk - et indblik i Fantastisk litteratur

Fantastisk litteratur er en skønlitterær genre, der både har realistiske og urealistiske elementer, hvis begivenheder sprænger den naturlige forklaring. Eksempler på Fantastisk litteratur er: Science Fiction, Fantasy, Eventyr, Magisk Realisme og Horror. Alle disse subgenrer vil vi på holdet prøve kræfter med. 

Vi veksler mellem en lille smule teori til introduktion, samt læsning og skriveøvelser. Vi vil på holdet læse uddrag af Shirley Jacksons ”Fuglereden”, Sayaka Muratas ”Jordboerne”, Frank Herberts ”Dunes”, H. G. Wells ”Den Usynlige Mand” og Isabelle Allendes ”Åndernes ”Hus m.fl. Herefter vil vi diskutere teksternes brug af fantastiske elementer. Der vil altid være skriveøvelser knyttet til teksterne, som hjælper jer med at skrive jeres helt egne og unikke tekster med fantastiske elementer. 

Når kurset er slut, har man som deltager fået en rigtig god fornemmelse for Det fantastiskes mange subgenrer, og hvordan man selv kan skrive Fantastisk litteratur og springe realismens rammer!

Holdet er for alle, som gerne vil læse og skrive Fantastisk litteratur. Det eneste man behøver er et skriveredskab, sin nysgerrighed og selvfølgelig fantasi.