Skip to content

Undskyld, vi roder! Vi fusionerer med FOF Nordsjælland og får lige nu en masse nye kurser på hjemmesiden.

Læs mere her.

Europas mikrostater – en geopolitisk umulighed

Hvordan er det lykkes Europas små, men meget succesrige lande at overleve det europæiske kontinents mange store omvæltninger siden forrige århundredeskifte, hvor to verdenskrige og en selvstændighedsbølge mod øst har ændret Europakortet markant, hvor lande er både opstået, delt og samlet, mens andre helt er ophørt med at eksistere.

Eventyrer Jan Tvernø har været på jagt efter svaret, og til foredraget kommer du med på et godt gammeldags roadtrip til Europas charmerende og kontrastfyldte små stater som Luxembourg, Liechtenstein, San Marino, Monaco og Andorra. Deres store forskellighed til trods har de to ting til fælles: International succes og en dybt nedarvet identitet som selvstændige lande. Trods deres beskedne størrelse er disse små lande skjulte skatkamre fyldt med overraskende opdagelser og stolte befolkninger, som trofast værner om deres identitet, historiske berettigelse og selvstændighed.

På sin vej fra ærkeeuropæiske Luxembourg via Disneypolerede Liechtenstein og autentiske San Marino til overglamourøse Monaco og naturskønne Andorra mødte Jan Tvernø både stor mangfoldighed, generøsitet og gæstfrihed, men ikke mindst en stor vilje til at fortælle historien om identitet. Tilsæt eksklaverne Campione (Italien), Llivia (Spanien), Rückschlag (Tyskland) samt det selvudråbte monarki Seborga med deres egen prinsesse, møntfod og forfatning, og du har ingredienserne til en krydret geopolitisk gryderet, som har simret siden Romertiden. Glæd dig til et anderledes foredrag om steder og stater, de færreste kender og får besøgt.

Om Jan Tvernø

Jan Tvernø er et helt almindeligt menneske med et helt ualmindeligt liv. Han har oplevet mere end de fleste mennesker på sine rejser rundt om i verden. Jan Tvernø vil gerne bidrage til at afmystificere den fantastiske verden, vi lever i, ved at fortælle om underholdende og lærerige møder med helt almindelige mennesker i fjerne lande som Bolivia, Iran, Somalia, Tadsjikistan, Mongoliet eller Papua Ny-Guinea! Han elsker at formidle budskabet om interkulturel forståelse på tværs af åbenlyse forskelligheder. I bund og grund er jorden befolket af helt almindelige mennesker, som har de samme grundlæggende udfordringer, uanset hvor i verden, man bor.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 03.10.2024 19:00-21:00 Byens Hus, Hellerup Jan Tvernø

Jan Tvernø