Skip to content

Undskyld, vi roder! Vi fusionerer med FOF Nordsjælland og får lige nu en masse nye kurser på hjemmesiden.

Læs mere her.

Sagen uopklaret: Danmarkshistoriens største drabssager

Dette foredrag med historiker og forfatter Frederik Strand giver dig en unik mulighed for at komme bag om politiets efterforskningsarbejde.

Under foredraget dykker han ned i de gamle drabsarkiver, hvor en sag aldrig bliver glemt eller forældet. Hør om spændende sager som Susan-mordet i 1992, hypnosemordene, mordet i Finderup Lade, Amagermanden og dødsbranden på Scandinavian Star.


Frederik Strands bog »Uopklaret« (2016).

Frederik Strand er forfatter til flere bøger om true crime-sager og nuværende leder af Politimuseet. Han ved derfor alt om de virkemidler, der tages i brug, når en kriminalsag er svær at opklare. Hvordan alternative midler og et drys af held skal til, for at finde frem til gerningsmanden. Du kommer naturligvis også til at høre om konspirationsteorier og myter, og om hvordan det føles, når det endelig lykkedes at få løst mordgåden. Frederik Strand vil perspektivere sagerne og deres betydning i vores samfund, og du får naturligvis rig lejlighed til at stille spørgsmål.


Frederik Strand.

Om Frederik Strand

Historiker og forfatter Frederik Strand er cand.mag. i filosofi og historie, han har en ph.d. i politihistorie, og han har haft et længere ophold hos Interpol, afdelingen for organiseret kriminalitet. Derfor kender han alt til dansk kriminalhistorie og ved, hvordan efterforskningsmetoderne har udviklet sig gennem tiderne. Han har skrevet flere bøger om både opklarede og endnu uopklarede kriminal- og drabssager, og som museumsleder på Politimuseet har han set spor og effekter helt tæt på.

Frederik Strand har udgivet en lang rækker bøger. Blandt de senest udgivelser er »En stump genstand« (2024), »Uropatruljen – politiets hårde halse« (2020), »De forbudte billeder« (2019) om pornografiens historie fra forbud til frigivelse. Hertil en række udgivelser om efterforskning bl.a. »Efterforskningens anatomi« (2011), »Jagten på morderne stopper aldrig – genåbnede danske kriminalsager« (2018) og »Rejseholdets historie« (2014).

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 09.11.2024 15:00-17:00 Korsvejens Skole Frederik Strand
Foredragsholder

Frederik Strand