Skip to content

Undskyld, vi roder! Vi fusionerer med FOF Nordsjælland og får lige nu en masse nye kurser på hjemmesiden.

Læs mere her.
Maling hos FOF København

Portræt – tegning og maling

Kom og lær de færdigheder der skal til for selv at lave et godt portræt i tegning og maleri. Vi starter med at kigge på ansigtets opbygning og øver os i at tegne det med udgangspunkt i f.eks. fotografier og mestertegninger af kendte kunstnere. Når vi har fået en forståelse for ansigtet gennem tegning, bruger vi den opnåede erfaring til at male et portræt med en enkel palet.

Vi lader os inspirere af kunstnere før og nu og diskuterer begreber som realisme og psykologisk skildring.

Kurset er for både begyndere og øvede.

Se nedenfor under hvert enkelt hold for nærmere information om eventuelle udgifter til levende model.

Information

  • Dato 18.09.2024-27.11.2024
  • Adresse Lyngby, Atelieret
    Lyngby Torv 6
    2800 Kgs. Lyngby
  • Lokale Billedkunstlokale
  • Bemærkninger Vælg selv de materialer, du vil arbejde med, fx kul, akvarel, blyant, pastelkridt, gouache, oliekridt, farveblyanter, akrylmaling, vandbaseret oliemaling (u/opløsningsmidler). Underviser vejleder desuden om køb af materialer første mødegang. Første gang medbringes blyanter (bløde, B3-B7), viskelæder og tegnepapir A3/A2 (medbring evt. selv A2-tegneplade). Starter du med akryl eller olie, medbring første gang maling i god studiekvalitet (fx Artisan) i farverne blå, rød, gul og hvid (titanhvid og zinkhvid), pensler i forskellige størrelser, lille lærred (fx 40x50) eller lærredsblok A3 samt skitseblok, blyanter, viskelæder, blyantspidser, paptallerkner og krus (til palet og vand). Du får brug for at supplere med flere farver senere, men disse farver er tilstrækkeligt til den første gang. Materialer kan købes hos Stelling på Amagertorv eller i Tutein og Koch. Søstrene Greene har billige materialer, men ikke i god nok kvalitet.

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 18.09.2024 10:00-12:35 Lyngby, Atelieret Alice Snerle Lassen
2 Onsdag 25.09.2024 10:00-12:35 Lyngby, Atelieret Alice Snerle Lassen
3 Onsdag 02.10.2024 10:00-12:35 Lyngby, Atelieret Alice Snerle Lassen
Se alle Se færre
Underviser

Alice Snerle Lassen

Uddannelse: Jeg er uddannet lærer i 2006, erhvervssprogligt uddannet fra CBS og har et bifag i fransk fra Københavns Universitet. Desuden har jeg taget kunstkurser på Århus Kunstakademi samt i Aix-en-Provence (Frankrig), og i Capileira (Spanien), samt kurser som medlem af Dansk Forfatterforenings illustratorgruppe.

Andre faglige kvalifikationer: Siden starten af 90’erne har jeg været udøvende kunstner med tegning, maleri, illustration og skulptur. Jeg har udstillet på gallerier i hele landet, bl.a. Galerie Helth, Galleri Kellum og Kunstgalleriet Odense, og siden 2007 har jeg deltaget på galleriernes årlige kunstmesse ”Art Herning” for Galerie Helth. Jeg har leveret illustrationer og tegninger til bl.a. Ekstrabladet og en række fagblade og magasiner. I 2019 deltog jeg i DR TVs ”Danmarks bedste portrætmaler”.

Undervisningserfaring: Jeg har undervist voksne på aftenskole i tegning og illustration og siden 2006 børn og unge i billedkunst, tegneteknikker, maleri og skulptur.