Skip to content
Tegne male kursus hos FOF København

Japansk tuschmaling og sumi-e

Sumi-e er japansk tuschmaling. Det er den japanske traditions enkle udtryksmåde, der havde sin storhedstid i midten af det 1300-tallet, hvor det især blev dyrkedet af de zen-buddhistiske munke. I sumi-e bruges sort tusch og andre nuancer af sort.

På kurset vil du lære grundteknikkerne til at bruge pensler, tusch og papir.

Værd at vide

Kurset er både for begyndere og letøvede.

Du kan læs mere om sumi-e på sumi-e.dk.

Information

  • Dato 30.11.2024-01.12.2024
  • Adresse KBH K, Rosenborggade
    Rosenborggade 5
    1130 København K
  • Lokale Værksted 4 (baghus)
  • Bemærkninger Materialeliste: Kinesisk/japansk pensel ca.4-5 cm af dyrehår (f.eks. får, ged el.lign). Printerpapir, akvarelpapir m.m. Japansk/kinesisk indian tusch. Underlag: filt-materiale er det bedste at bruge. Køkkenrulle. 2 flade skåle – f.eks. sojasovs-skåle til sushi (ca.10 cm diameter) eller palet. 1 dyb beholder (det kan godt være et tomt marmelade-glas).

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 30.11.2024 10:00-15:20 KBH K, Rosenborggade Sumiko Knudsen
2 Søndag 01.12.2024 10:00-15:20 KBH K, Rosenborggade Sumiko Knudsen
Underviser

Sumiko Knudsen

Uddannelse: Jeg har læst engelsk og pædagogik, og er uddannet gymnasielærer ved Nagasaki Weslayan University(Chinzei Gakuin Univ.) og Hosei Univ. (Tky), og har en Ph.D fra Nanjing University of Chinese Medicine i Kina. Jeg har studeret Sumi-E hos den kendte mester Shutei Ohta i Tokyo. Jeg lærte Kalligrafi fra min mor som underviste på Silver University og skoler.

Andre faglige kvalifikationer: Jeg har holdt foredrag, demonstrationer og workshops og udstillet forskellige steder i Danmark inkl. Gymnasier, private firmas event, Rotary Club.
Jeg har udgivet 2 Sumi-E bøger og 2 Kalligrafi bøger. (dansk og engelsk)

Undervisningserfaring: Jeg har introduceret og undervist Sumi-E og japansk Kalligrafi i Danmark siden 1987 i aftenskoler, designskoler, Voksen Pædagogisk Center og på Universitetet.

Andet: I får inspiration og oplevelser af japansk traditionel kunst. Vi tegner og maler i et hyggeligt miljø.