Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online den 12. december.

Karen Spidsmus og lersøbøllen Ferdinand rundvisning kulturhistorie

Balladen om Karen Spidsmus og fælledbøllen Ferdinand

Balladen om Karen Spidsmus og lersøbøllen Ferdinand

I 1902 blev Valdemar og Mathilde Hansen anholdt af politiet i Aarhus under mistanke for en stribe indbrud. I virkeligheden var der tale om det kendte forbryderpar Karen Samuelsen og Ferdinand Eriksen, og allerede samme nat stak de af fra arresten. Det lykkedes at fange parret igen efter mange timer på flugt. Men politiet blev til grin, og der blev skrevet skillingsviser og revysange om datidens Bonnie and Clyde. Hele balladen om forbryderparret oprulles på denne tur. For det viser sig, at de begge stammede fra Rabarberlandet på Nørrebro.

Turen går fra Blågårds Plads og rundt i Korsgade, Gartnergade, Rantzausgade, Fiskergade, Jægergade, Kapelvej og Tjørnegade i sporet på de to forbrydere. Undervejs leder vi efter steder, hvor både Karen og Ferdinand voksede op. Der fortælles om deres familier, skolegang, arbejde, fritid – og småkriminalitet. På vej tilbage mod Blågårds Plads hører vi om parrets videre kriminelle løbebane og om hvorfor Ferdinand blev en lersøbølle. Til slut får vi historien om, hvordan det gik parret efter den spektakulære flugt i Aarhus.

Vi følger i sporet på dem og på deres kriminelle løbebane på Nørrebro.

Mødested: Foran Blågårdens Bibliotek, Blågårds Plads 5, 2200 København N