Skip to content

Undskyld, vi roder! Vi fusionerer med FOF Nordsjælland og får lige nu en masse nye kurser på hjemmesiden.

Læs mere her.
Svampeture hos FOF København

Svampetur for hele familien – Rude Skov, Løjesø – efterårsferie

En fornøjelig familietur, hvor I får gode råd og enkle regler for indsamling, bestemmelse og fortæring, samt en lille folder med gode svampeopskrifter. Vi går i et roligt tempo, og I kan bare spørge løs undervejs.

Rundt om Løjesø i Rude Skov er der glimrende svampeområder i bakket terræn med gammel bøge- og egeskov, men også nåleskov. På en tur for nogle år siden fandt vi et mere end 5 kg tungt eksemplar af blomkålssvamp! Den ligner det, den hedder, og er en glimrende spisesvamp. 

Ud fra en fælles base laver vi småture ud i terrænet og samles for at se på byttet og lave svampekontrol for jer, der vil have svampe med hjem at spise. Turen gennemføres uanset vejret, så husk passende påklædning til store og små, og også gerne lidt mad og drikke. Medbring kurv til svampe, evt. kniv til rensning af dem, og svampebog, hvis I har. 

Hvis I har tid, kan det anbefales (men er ikke et krav) at downloade appen Danmarks Svampeatlas inden turen, så den kan benyttes i løbet af dagen. Opret gerne en bruger og prøv den af hjemmefra.

OBS: for tilmelding venligst kontakt os pr. mail hej@fofkbh.dk med angivelse af antal voksne og børn. 

Mødested: P-plads ved Løjesøvej/Hørsholm Kongevej ca. 1,4 km fra Rudegaard Stadion.

Information

  • Dato 12.10.2024-12.10.2024
  • Adresse Hørsholm Kongevej/Løjesøvej
    Hørsholm Kongevej 1
    2840 Holte
  • Lokale P-plads / 55.834101, 12.474208
  • Bemærkninger OBS: for tilmelding venligst kontakt os pr. mail hej@fofkbh.dk med angivelse af antal voksne og børn. Mødested: P-plads på Hørsholm Kongevej ved Løjesøvej, ca. 1,4 km fra Rudegaard Stadion (Holte). GPS: 55.834101, 12.474208. Udflugten gennemføres uanset vejret, så husk passende påklædning. Medbring evt. en svampekurv, en kniv til rensning af svampene og en svampebog, hvis I har.

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 12.10.2024 10:00-13:00 Hørsholm Kongevej/Løjesøvej Niels Dahl Olesen
Niels Dahl Olesen underviser hos FOF Købehavn
Turleder

Niels Dahl Olesen

Hver dag går vi forbi hundredvis af forskellige plantearter, som de fleste af os ikke ænser og slet ikke kan identificere. Jeg vil gerne vise hvor fantastisk det er at kunne gå rundt og genkende det, vi møder på vores vej.

Uddannelse: Jeg er uddannet urban landskabsingeniør fra Københavns Universitet.

Andre faglige kvalifikationer: På mange måder vil jeg bekrive mig selv som en træ-nørd. Jeg har stor en enorm begejstring for træer og buske, og jeg kan bruge mange timer på at observere, identificere og beundre bl.a. Københavns mange træer. Men jeg går også op i Danmarks øvrige planter og svampe, særligt de spiselige. Jeg har i mange år, bl.a. sideløbende med mine studier, arbejdet frivilligt med trærelateret forskning, herunder træers artspecifikke egnethed til at lukke beskæringssår.

Undervisningserfaring: Jeg har tidligere undervist børn og unge, primært i almene fag, og studerende på Skovskolen i plantegenkendelse.