Skip to content

Undskyld, vi roder! Vi fusionerer med FOF Nordsjælland og får lige nu en masse nye kurser på hjemmesiden.

Læs mere her.
Svampeture hos FOF København

Svampetur for hele familien – Store Hareskov

En fornøjelig familietur, hvor I får gode råd og enkle regler for indsamling, bestemmelse og fortæring, samt en lille folder med gode svampeopskrifter. Vi går i et roligt tempo, og I kan bare spørge løs undervejs.

I Store Hareskov i efterårsferien går vi i glimrende svampeterræn – nåleskov og gammel bøgeskov – ikke langt nord for Hareskov Station. Der er gode veje, og man kan sagtens have barne- og klapvogne med.

Ud fra en fælles base laver vi småture ud i terrænet og samles for at se på byttet og lave svampekontrol for jer, der vil have svampe med hjem at spise. Turen gennemføres uanset vejret, så husk passende påklædning til store og små og også gerne lidt mad og drikke. Medbring kurv til svampe, evt. kniv til rensning af dem og svampebog, hvis I har.

Hvis I har tid, kan det anbefales (men er ikke et krav) at downloade appen Danmarks Svampeatlas inden turen, så den kan benyttes i løbet af dagen. Opret gerne en bruger og prøv den af hjemmefra.

OBS: For tilmelding venligst kontakt os pr. mail hej@fofkbh.dk med angivelse af antal voksne og børn.

Information

  • Dato 06.10.2024-06.10.2024
  • Adresse Hareskov Station
    Hareskov Station
    2880 Bagsværd
  • Lokale P-plads
  • Bemærkninger OBS: for tilmelding venligst kontakt os pr. mail hej@fofkbh.dk med angivelse af antal voksne og børn. Udflugten gennemføres uanset vejret, så husk passende påklædning. Medbring evt. en svampekurv, en kniv til rensning af svampene og en svampebog, hvis I har.

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Søndag 06.10.2024 10:00-13:00 Hareskov Station Niels Dahl Olesen
Niels Dahl Olesen underviser hos FOF Købehavn
Turleder

Niels Dahl Olesen

Hver dag går vi forbi hundredvis af forskellige plantearter, som de fleste af os ikke ænser og slet ikke kan identificere. Jeg vil gerne vise hvor fantastisk det er at kunne gå rundt og genkende det, vi møder på vores vej.

Uddannelse: Jeg er i gang med en uddannelse til urban landskabsingeniør, en 4-årig professionsbachelor, som jeg færdiggør i 2023.

Andre faglige kvalifikationer: På mange måder vil jeg bekrive mig selv som en træ-nørd. Jeg har stor begejstring for træer og buske, og jeg kan bruge mange timer på at observere, identificere og beundre bl.a. Københavns mange træer. Men jeg går også op i Danmarks mange planter og svampe, specielt de spiselige. Jeg har siddeløbende med min uddannelse ofte hjulpet frivilligt ved diverse trærelaterede opgaver. I foråret 2021 samlede jeg data til forskning omkring træers egnethed til sårhelbredelse efter art.

Undervisningserfaring: Jeg har tidligere undervist børn og unge i primært almene fag.