Skip to content
Gå på kursus i yin yoga hos FOF Nordsjælland

Yin yoga for stressramte

Yin yoga for stressramte

På dette hensyntagende hold med fokus på stressramte, er du velkommen uanset om du er ny i yogauniverset eller har dyrket yoga tidligere. 

Yin yoga er en rolig og meditativ yogaform, som bygger på langsomme bevægelser og dybe stræk, der stimulerer kroppens bindevæv, knogler, led, muskler og organer samtidig med vi gennem mindfulness holder fokus på kroppen, åndedrættet og nærværet. Således er det en mere passiv yogaform, da vi i Yin yoga ikke styrker musklerne, men mere har fokus på at afspænde på flere niveauer.

Stillingerne foregår primært siddende og liggende, og vi bliver i hver stilling ca. 2-5 min. Vi giver os hen til stilheden og tyngdekraften, øver os i at lære kroppens signaler og i lige så høj grad at lytte og handle derefter. Som stressramt vil dette ofte være af stor værdi, da du muligvis gennem længere tid har overhørt eller ikke handlet på de signaler, der har været. Det kan i starten være udfordrende at sidde i en stilling i ro, da den mentale aktivitet kan stige.

I forløbet vil du blive præsenteret for forskellige fokuspunkter i stillingerne, og langsomt vil du forhåbentlig opleve at du kan skærpe din opmærksomhed, og tilgå din egen tilstand på en nysgerrig, observerende og rummende måde.

Timen starter med en mindfulnessøvelse og slutter med en afspænding. Alle kan være med, idet stillingerne kan tilpasses den enkelte.

Hvis du er stressramt, kan en Yin praksis således give dig mulighed for at:

  • Berolige dit nervesystem og opnå mere ro
  • Opøve en større kropsbevidsthed
  • Øve dig i at dosere din energi
  • Træne din koncentrationsevne
  • Opnå større nærvær og rummelighed

Du behøver ikke at være ramt af stress, måske mærker du lige nu et optræk til det eller har et ønske om at geare ned forebyggende.
Hvis du har spørgsmål om, hvorvidt dette kunne være et hold for dig, er du velkommen til at kontakte underviseren på tlf. 28514779.