Skip to content
Kreativt kursus i collage lavning med egne fotografier.

Eksperimenter med collage og foto – sommeruge

På dette sommerkursus skal vi arbejde med fotografisk baseret collage. Måske er du fotograf og trænger til at afsøge nye horisonter, måske er du fascineret af billeder fra gamle tidsskrifter og bøger, eller måske er du maler og vil gerne inddrage fotografisk materiale i din praksis.

Du kommer til at arbejde eksperimenterende og med dit eget personlige billedsprog, hvor fokus er på at skabe forbindelser mellem eksisterende materialer og at opnå nye udtryk.

Kurset forløber over fem dage med projektarbejde, eksperimenter, udstillingsbesøg og en afsluttende workshop og præsentation. Vi arbejder med forskellige tilgange til collagen som f.eks. abstraktionen og det mere figurative. Du skal bruge dine egne fotografiske prints, fundne motiver, forskellige papirtyper og akrylmaling, og som inspiration vil vi se på eksempler fra kunsthistorien og samtidskunsten. Du vil blive guidet i at lave en sammenhængende serie af værker.

Værd at vide

Det er også muligt at arbejde delvist digitalt på egen computer.

Kreativt kursus i collage lavning med egne fotografier.
Billede af underviser Miriam Hinman Nielsen.

Information

  • Dato 05.08.2024-09.08.2024
  • Adresse KBH K, Rosenborggade
    Rosenborggade 5
    1130 København K
  • Lokale Værksted 2 (baghus)
  • Bemærkninger Medbring kniv, skæreplade og saks. Udgifter til fælles materialer på 50-100 kr. afregnes med underviser første mødedag. Påregn tillige en mindre udgift til evt. entréer og print.

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 05.08.2024 10:00-15:20 KBH K, Rosenborggade Miriam Hinman Nielsen
2 Tirsdag 06.08.2024 10:00-15:20 KBH K, Rosenborggade Miriam Hinman Nielsen
3 Onsdag 07.08.2024 10:00-15:20 KBH K, Rosenborggade Miriam Hinman Nielsen
Se alle Se færre
Underviser

Miriam Hinman Nielsen

Uddannelse: Jeg er uddannet fra Fatamorgana og i visuel antropologi fra University of London (MA) og Københavns Universitet (BA).

Andre faglige kvalifikationer: Jeg arbejder primært med fotografi, installation, tryk og skulptur. Værkerne kombinerer fotografiske fragmenter, serigrafisk tryk, digital tegning, gips og metal. Gennem manipuleringer skaber jeg fotografiske abstraktioner, der på én gang er intuitive og samtidig har deres helt egen formmæssige systematik. Værkerne udforsker feltet mellem det flade og det rumlige – og det velkendte og det fremmede. Det, der optager mig, er fotografiets materielle egenskaber og potentiale til at skabe fiktive og abstrakte rum. Jeg har udstillet i en lang række sammenhænge gennem de sidste 15 år, bl.a. i Format Art Space, Danske Grafikeres Hus (2022), Galleri Format, Malmø, SE (2021), NW Gallery, København (2020), Carlsberg Byens Galleri og Fotosalon (2019), Museum of Goa, Indien (2019), Atelier NOUA, Norge (2019). Copenhagen Photo Festival, den kuraterede udstilling (2018). Jeg har desuden en baggrund i kuratering og har kurateret en lang række udstillinger af samtidskunst og især kunstfotografi.

Undervisningserfaring: Jeg holder meget af at undervise i både kreative processer, teknik og teori og har en ambition om at min undervisning inspirerer og muliggør udvikling af den enkeltes potentiale. Jeg har især undervist voksne og unge på Vera Kunstskole, talentskolen i Næstved, hold i eget regi på Prospect Space Gallery og senest fungeret som censor på Fotografisk Kommunikation på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Se mere på: miriamnielsen.dk