Skip to content
Gå til skaftevævning hos FOF København

Ramme- og skaftevævning

På dette hold kan der væves på rammevæv (bordvæv) eller en skaftevæv (gulvvæv med fire skafter og seks tramper).

Der kan væves metervarer i kvaliteter, der kan syes op til beklædning, og der kan væves accessoires som tørklæder, sjaler, tasker m.m. Du kan fremstille boligtekstiler – alt fra karklude, håndklæder, viskestykker, dækkeservietter, mindre duge og pudestoffer til møbelstoffer – måske til lænestolen, der skal ombetrækkes.

Kurset er både for dig, der er nysgerrig på, hvordan en væv fungerer, og hvordan man designer sine egne tekstiler – på farve, form og kvalitet – og for dig, der er øvet væver, men nyder at nørde vævekundskab i selskab med andre.

Alle deltagere kommer til at arbejde med individuelle projekter, der planlægges sammen med underviser, på enten en skaftevæv eller en rammevæv. 

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 22.02.2024 16:30-20:00 Spejderhytterne Laura Fogde Jørgensen
2 Torsdag 29.02.2024 16:30-20:00 Spejderhytterne Laura Fogde Jørgensen
3 Torsdag 07.03.2024 16:30-20:00 Spejderhytterne Laura Fogde Jørgensen
Se alle Se færre
Laura Fogde Jørgensen
Underviser

Laura Fogde Jørgensen

Uddannelse: Jeg er uddannet tekstilformidler på Håndarbejdets Fremme og har en uddannelse i craft psykologi, som arbejder med hvordan det at arbejde med hænderne, øger menneskers trivsel.

Andre faglige kvalifikationer: I min familie har der været flere som vævede i min barndom, og nogle af mine bedste minder var at få lov at hjælpe min mormor, når hun var i gang på væven. Jeg har også undervejs i min uddannelse til tekstilformidler studeret vævning i USA, hvor jeg fik erfaringer med den amerikanske vævetradition.

Undervisningserfaring: Jeg har gennem de seneste 10 år arbejdet som underviser i vævning på et dagcenter, hvor vi har lavet alt fra viskestykker og puder til jakker og nederdele, så jeg har stor erfaring i alt fra boligtekstiler til beklædning. Jeg har derfor også stor erfaring i at tilpasse projekterne til lige præcis dit niveau og temperament.