Tag med på en rejse igennem det autentiske Vietnam via madopskrifter og fortællinger fra underviser og journalist Theresa Nguyen.
Vi dykker ned i klassiske retter og tilbereder dem på ægte vietnamesisk manér. Det indebærer en gennemgang af de klassiske krydderurter, en introduktion til forståelsen af at balancere mellem sødt, surt, salt og stærkt samt historisk viden om det komplekse, vietnamesiske køkken, der i virkeligheden rummer tre vidt forskellige køkkener opdelt efter landets hovedregioner: Nord-, Syd og Centralvietnam. Fortællingerne kommer drypvis, men vi starter ud og slutter af med mini-foredrag, hvor der efterfølgende bliver åbnet op for dialog og spørgsmål.
Hver mødegang lærer vi at kokkerere de forskellige retter fra bunden, inden vi til sidst nyder resultatet sammen. Du lærer bl.a. at lave:
Drikkevarer, viskestykker, karklude, forklæde, en god kokkekniv og opbevaringsbokse med låg til retter, der er gode at gemme.
Råvarer er inkluderet i prisen, og vi bruger fortrinsvis økologiske råvarer. Af hensyn til planlægning og indkøb lukkes madkurser for tilmelding ca. 7 dage før kursusstart. Tilmeld dig derfor gerne i god tid, så du er sikret en plads.
Dato | Tid | Sted | Navn | |
---|---|---|---|---|
1 | Mandag 06.05.2024 | 17:00-21:00 | Aftenskolernes Hus, Kbh NV | Theresa Nguyen |
2 | Mandag 13.05.2024 | 17:00-21:00 | Aftenskolernes Hus, Kbh NV | Theresa Nguyen |
3 | Mandag 27.05.2024 | 17:00-21:00 | Aftenskolernes Hus, Kbh NV | Theresa Nguyen |
4 | Mandag 03.06.2024 | 17:00-21:00 | Aftenskolernes Hus, Kbh NV | Theresa Nguyen |
5 | Mandag 10.06.2024 | 17:00-21:00 | Aftenskolernes Hus, Kbh NV | Theresa Nguyen |
Se alle Se færre |
Uddannelse: Journalist
Faglige kvalifikationer: Mad og madlavning har altid været et fast omdrejningspunkt i mit liv. Som medlem af min familie er det faktisk umuligt ikke at gå op i planlægningen af det næste måltid – også uger frem. I 1990 åbnede min faster Jyllands første vietnamesiske restaurant, og sidenhen har familien startet restauranter op rundt om i Danmark. Med cirka 20 års erfaring i branchen – jeg startede tidligt :) – har jeg gennem længere tid haft en drøm om at udvikle et madkursus, hvor det kulinariske såvel som den historiske formidling om Vietnam er i fokus. Til daglig arbejder jeg som journalist og foredragsholder, og det har jeg ønsket at kombinere med et traditionelt madlavningskursus.
Undervisningserfaring: Jeg har tidligere undervist i kommunikation og medier og har siden 2016 holdt oplæg inden for emnerne journalistik, minoriteter, normer, diskrimination og LGBT+.