Skip to content
Theresa er igang med at skære en majskylling ud i sit køkken

Vietnamesiske hverdagsretter – mad og fortællinger

Tag med på en rejse igennem det autentiske Vietnam via madopskrifter og fortællinger fra underviser og journalist Theresa Nguyen.

Vi dykker ned i klassiske retter og tilbereder dem på ægte vietnamesisk manér. Det indebærer en gennemgang af de klassiske krydderurter, en introduktion til forståelsen af at balancere mellem sødt, surt, salt og stærkt samt historisk viden om det komplekse, vietnamesiske køkken, der i virkeligheden rummer tre vidt forskellige køkkener opdelt efter landets hovedregioner: Nord-, Syd og Centralvietnam. Fortællingerne kommer drypvis, men vi starter ud og slutter af med mini-foredrag, hvor der efterfølgende bliver åbnet op for dialog og spørgsmål.

Hver mødegang lærer vi at kokkerere de forskellige retter fra bunden, inden vi til sidst nyder resultatet sammen. Du lærer bl.a. at lave:

  • Bun thit bo xao – stegt oksekød- og risnuddelsalat med mynte, koriander, agurk, bønnespirer, salat og den berømte vietnamesiske nuoc mam-dip
  • Thit kho – karamelliseret gris eller kylling i ingefær med syltede bønnespirer- og gulerødder serveret til perfekt dampede jasminris – én af Vietnams nationalretter
  • Ca ri ga – vietnamesisk karry med kylling eller tofu, citrongræs, koriander, kartofler og fiskesauce, som nydes over en skål risnudler
  • Ca nuong cuon banh trang – ovnbagt laks med forårsløg, peanuts, friske krydderurter, salat, agurk og peberfrugt til nuoc mam-dip
  • Hoanh thanh chien – sprødstegte wontoner (dumplings) med rejer, svampe og koriander

Medbring

Drikkevarer, viskestykker, karklude, forklæde, en god kokkekniv og opbevaringsbokse med låg til retter, der er gode at gemme.

Værd at vide

Råvarer er inkluderet i prisen, og vi bruger fortrinsvis økologiske råvarer. Af hensyn til planlægning og indkøb lukkes madkurser for tilmelding ca. 7 dage før kursusstart. Tilmeld dig derfor gerne i god tid, så du er sikret en plads.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 06.05.2024 17:00-21:00 Aftenskolernes Hus, Kbh NV Theresa Nguyen
2 Mandag 13.05.2024 17:00-21:00 Aftenskolernes Hus, Kbh NV Theresa Nguyen
3 Mandag 27.05.2024 17:00-21:00 Aftenskolernes Hus, Kbh NV Theresa Nguyen
Se alle Se færre
Theresa Nguyen underviser hos FOF København
Underviser

Theresa Nguyen

Uddannelse: Journalist

Faglige kvalifikationer: Mad og madlavning har altid været et fast omdrejningspunkt i mit liv. Som medlem af min familie er det faktisk umuligt ikke at gå op i planlægningen af det næste måltid – også uger frem. I 1990 åbnede min faster Jyllands første vietnamesiske restaurant, og sidenhen har familien startet restauranter op rundt om i Danmark. Med cirka 20 års erfaring i branchen – jeg startede tidligt :) – har jeg gennem længere tid haft en drøm om at udvikle et madkursus, hvor det kulinariske såvel som den historiske formidling om Vietnam er i fokus. Til daglig arbejder jeg som journalist og foredragsholder, og det har jeg ønsket at kombinere med et traditionelt madlavningskursus.

Undervisningserfaring: Jeg har tidligere undervist i kommunikation og medier og har siden 2016 holdt oplæg inden for emnerne journalistik, minoriteter, normer, diskrimination og LGBT+.