Skip to content
Fermentering hos FOF København

Fermentering

Fermentering er en gammel konserveringsmetode, hvor man benytter grøntsagernes egne sukkerstoffer til at konservere.

Ved en fermentering omdanner mikroorganismer – som f.eks. mælkesyrebakterier – sukkeret i grøntsager til bl.a. mælkesyre, eddikesyre og kuldioxid. Det gør fødevaren sur og beskytter mod vækst af uønskede forrådnelsesbakterier og sygdomsbakterier, som ikke kan vokse i tilstrækkeligt sure fødevarer.

Derfor er det vigtigt at sørge for, at mælkesyrebakterierne har gode muligheder for at vokse i fødevaren, og at de uønskede mikroorganismer, der også findes naturligt på grøntsagerne, har mindre gode muligheder.

På kurset skal vi arbejde med grundmetoder til at fermentere grøntsager, som konserveringsmetode og smagsgiver. Vi skal både arbejde med produkter, der er fermenteret på forhånd, og vi skal selv prøve kræfter med at fermentere.

Medbring

Drikkevarer, forklæde, viskestykke, karklud, en god køkkenkniv og forklæde. 

Værd at vide

Råvarer er inkl. i prisen. Af hensyn til planlægning og indkøb lukkes madkurser for tilmelding ca. 7 dage før kursusstart. Tilmeld dig derfor gerne i god tid, så du er sikret en plads.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 28.08.2024 17:30-20:55 KBH V, Humletorvet Paw Nielsen
2 Onsdag 11.09.2024 17:30-20:55 KBH V, Humletorvet Paw Nielsen
Paw Nielsen underviser hos FOF København
Underviser

Paw Nielsen

Uddannelse: Jeg har tidligere været restaurantchef og har udover at uddanne mig til kok også taget den professionelle øluddannelse som kellner (øl-sommelier). Jeg har desuden taget gastronomuddannelsen som kok på Hotel- og restaurantskolen 2009, mens min kellneruddannelsen på Hotel- og Restaurantskolen er fra 2015.

Andre faglige kvalifikationer: I 2019 var jeg tv-kok på DRs program "Gamle mænd i nye forklæder". Jeg har arbejdet som tjener, sommelier, kok og restaurantchef 2006-2015, og jeg har selv drevet en restaurant 2009-2015.

Undervisningserfaring: Siden 2015 har jeg afholdt madkurser, ølsmagninger og ølforedrag for virksomheder og private, og jeg har desuden undervist i madteater for børn i 2015. Derudover underviser jeg i madlavning på FOFs kokkeskole for børn og unge i skolernes ferier. 

Er du nysgerrig på Paws traditionelle retter? Se opskriften på farserede porrer her.

Læs mere om Paw Nielsen her