Skip to content
Elektronisk musikproduktion hos FOF København

Musikproduktion og sangskrivning – dine sange, din lyd, dit udtryk

Dette sommerkursus fokuserer både på musikproduktion og sangskrivning. Formålet er, at du forbereder dig på virkeligheden som musikskaber og får hjælp til at skabe dit helt eget udtryk.

Ofte, når vi skriver eller producerer en sang i dag, sker det med sangskrivning og musikproduktion på samme tid. Begge elementer påvirker hinanden og er forskellige sider af den samme mønt. Dette kursus er for at imødekomme den situation. For i virkeligheden samles fagene musikproduktion og sangskrivning i et. For at din sang/komposition kan præsenteres på den bedste måde for publikum eller branchefolk, kræver det en god produktion. For at dine produktioner kan præsenteres på den bedste måde, kræver det en velskrevet sang.

Målet med kurset er, at du som sangskriver, komponist og musikproducent kan få kontrol over dit eget slutprodukt fra start til slut, så du kan udtrykke præcis det, du vil, som du vil. Og at det, du vil udtrykke, kommunikeres til lytteren på den klareste måde.

I løbet af kurset gennemgår vi alle de ting, du har brug for at vide og øve på for at opnå velskrevne, kreative og vellydende sange og produktioner. Udover konkrete værktøjer til sangskrivning og musikproduktion synliggøres også selve processen med at skabe en sang med alt, hvad den indebærer. Måden, det gøres på, er, at vi laver sange sammen og alene, og derefter reflekterer og lærer vi af de konkrete eksempler, hvor vi kommer med løsningsforslag og tips.

Du får også eksempler fra det professionelle musikliv, når vi gennemgår produktioner, som spilles på radio og tv.

På dette kursus kommer du til at udvikle dig i:

  • Dit eget kunstneriske udtryk
  • Musikproduktion og produktionsteknikker
  • Melodisprog
  • Musikteori
  • Arrangement
  • Kompositionstekniker
  • Sangtekster
  • Co-writing
  • Mixning
  • Mastring

Kurset er til dig som:

  • Er sangskriver og vil blive bedre til musikproduktion
  • Er musikproducent og vil blive bedre til at arrangere og komponere
  • Skriver sange eller skaber instrumentale kompositioner eller beats. Fokus er på selve kombinationen af komponering og sangskrivning, så der er intet krav om, at du skal synge selv.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 13.06.2024 10:00-14:25 FOF Musikskolen Nørreport Olle Markensten
Oluf Markensten underviser hos FOF København
Underviser

Olle Markensten

Uddannelse: Bachelor i musikproduktion og kandidat i musikalisk design, Kungliga Musikhögskolan, Stockholm.

Andre faglige kvalifikationer: Certifiered i Logic Pro.

Undervisningserfaring: Jeg har 13 års erfaring med at undervise i musikproduktion, sangskrivning, komposition, klaver, filmmusik, live band og musikteori på musikskoler, musikgymnasium og musikkonservatorier.

Andet: Jeg er musikproducent og sangskriver med platin-hits i Danmark og verden. I 2016 flyttede jeg til København (fra Stockholm), hvor jeg fik en publishing og management deal som sangskriver og musikproducent. Jeg har siden arbejdet med nogle af de største artister i Danmark og store artister i Sverige, USA, England, Sydkorea og Canada. Udover dette spiller jeg klaver og har spillet live i mange år med nogle af de største artister i Sverige og Danmark. For mig er musikproduktion, sangskrivning og at spille et instrument forskellige sider af samme mønt. Jeg vil gerne føre det videre i min undervisning, og jeg underviser altid ud fra elevens behov, interesse og mål – med elevens egen kreativitet som udgangspunkt.