Skip to content
Lær svensk hos FOF København

Svensk

Et introduktionshold der giver dig forudsætninger for at læse, forstå og tale hverdagssvensk. 

Vi gennemgår de vigtigste dele af den svenske grammatik med fokus på bl.a. præpositioner og udtale af ”sj-ljud”, laver konversations- og lytteøvelser og ser nærmere på ord og talemåder på dansk og svensk, der sprogligt minder om hinanden men har forskellige betydninger. 

Vi berører også svenske dialekter, svensk historie og kultur og bliver klogere på svenske traditioner og på forestillinger danskere og svenskere imellem.

Vil du vide mere om niveauet på kurset? Se niveaubeskrivelse her.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 04.03.2024 19:00-20:40 Kulturhuset Indre By Krõõt Kaljusto-Munck
2 Mandag 11.03.2024 19:00-20:40 Kulturhuset Indre By Krõõt Kaljusto-Munck
3 Mandag 18.03.2024 19:00-20:40 Kulturhuset Indre By Krõõt Kaljusto-Munck
Se alle Se færre
Kroot Kaljusto-Munck
Underviser

Krõõt Kaljusto-Munck

Uddannelse: Jeg er uddannet og har arbejdet i både Danmark og Estland, taler flydende dansk, engelsk og svensk udover estisk, som er mit modersmål. Jeg har en kandidatgrad i engelsk sprog og litteratur fra Tartu Universitet og er certificeret lærer af engelsk sprog og litteratur. Desuden har jeg læst et år på Aarhus Universitet som gæstestuderende i nordisk filologi, hvor jeg også tog universitetseksamen i svensk hos den svenske professor. Efterfølgende tog jeg bibliotekaruddannelse på Danmarks Biblioteksskole og er uddannet bibliotekar DB.

Undervisningserfaring: Jeg har undervist i engelsk, svensk og dansk på Tartu Universitet i Estland i mange år. Allerede i 1990 var jeg med på et avanceret svensk kursus i Sverige for lærere i svensk. Foruden undervisningen har jeg også arbejdet som tolk og oversat både skønlitteratur (Jonas Gardell, Ernst Brunner) og faglitteratur fra svensk til estisk.

Andet: Jeg har altid elsket svensk og har haft meget glæde af det i mit liv. Da jeg selv både kan svensk og dansk, kan jeg fremhæve forskellene i undervisninger. Derudover er jeg fascineret af de to sprog.