Skip to content

Undskyld, vi roder! Vi fusionerer med FOF Nordsjælland og får lige nu en masse nye kurser på hjemmesiden.

Læs mere her.
Sanketure hos FOF København

Sanketur i Kongelunden

Tag familien med på en fornøjelig og lærerig vandretur. Vi går gennem skov og strand, og I lærer, hvordan I kan berige jeres køkken med nye spændende smage fra naturen. 

Den valgte lokalitet i Kongelunden rummer mulighed for sankning i mange forskellige sankelandskaber, herunder løvskov, strandeng, klitter og strand. Det er f.eks. muligt at finde strandkvan, strandkarse, strandmalurt, glat burre, (burrerod), valnødder, hindbær, brombær, slåen samt en række forskellige svampe, som f.eks. Karl Johan og vilde champignoner. 

For hver spiselig plante vi finder, fortælles der om udseende, voksested og giftige forvekslingsmuligheder, og der gives gode råd om tilberedning og brug i køkkenet. Der fortælles desuden generelt om indsamling, om regler og om sikkerhed, og der gives tips til, hvordan man bliver bedre til at finde vild mad i naturen.

Medbring

Medbring kurv, urtekniv, handsker og beholdere til indsamling.

Værd at vide

Udflugten gennemføres uanset vejret, så husk passende påklædning.

Information

  • Dato 31.08.2024-31.08.2024
  • Adresse Skovvej/Collins allé
    P-plads
    2791 Dragør
  • Lokale 55.574911, 12.578597
  • Bemærkninger BEMÆRK: for tilmelding til børnepris venligst kontakt os på 4596 0100 eller hej@fofkbh.dk. Vi beklager ulejligheden. Medbring urtekniv/saks, havehandsker, evt. graveske, og kurv eller beholdere til indsamling. Vi går 5-7 km, så en vogn til børn med trætte ben kan være en god idé. Husk også drikkevand og praktisk fodtøj. Turen gennemføres uanset vejret. Man kan hente en folder med kort over området på naturstyrelsen.dk/publikationer.

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 31.08.2024 11:00-14:00 Skovvej/Collins allé Johannes Ruggaard
Johannes Ruggaard
Underviser

Johannes Ruggaard

Uddannelse: Jeg er en selvlært, vild mad-nørd, som også har en bachelor i historie og en master i internationale studier.

Andre faglige kvalifikationer: Jeg har arbejdet meget med mad og bæredygtighed, og jeg har også erfaring som kok.

Undervisningserfaring: Jeg afholder masser af sanketure og workshops i vild vin, vild chai latte og vilde, plantebaserede oste.