Skip to content
Ud i naturen med FOF København

Sanketur i Kongelunden

Tag familien med på en fornøjelig og lærerig vandretur med biolog og vild mad-ekspert Klara Rask. Vi går gennem skov og strand, og I lærer, hvordan I kan berige jeres køkken med nye spændende smage fra naturen.

Den valgte lokalitet i Kongelunden rummer mulighed for sankning i mange forskellige sankelandskaber, herunder løvskov, strandeng, klitter og strand. Det er f.eks. muligt at finde ramsløg, løgkarse, strandkarse, strandmælde og vild pastinak.

For hver spiselig plante vi finder, fortælles der om udseende, voksested og giftige forvekslingsmuligheder, og der gives gode råd om tilberedning og brug i køkkenet.

Der fortælles desuden generelt om indsamling, om regler og om sikkerhed, og der gives tips til hvordan man bliver bedre til at finde vild mad i naturen.

Information

  • Dato 12.05.2024-12.05.2024
  • Adresse Skovvej/Collins allé
    P-plads
    2791 Dragør
  • Lokale 55.574911, 12.578597
  • Bemærkninger BEMÆRK: for tilmelding til børnepris venligst kontakt os på 4596 0100 eller hej@fofkbh.dk. Vi beklager ulejligheden. Medbring urtekniv/saks, havehandsker, evt. graveske, og kurv eller beholdere til indsamling. Vi går 5-7 km, så en vogn til børn med trætte ben kan være en god idé. Husk også drikkevand og praktisk fodtøj. Turen gennemføres uanset vejret. Man kan hente en folder med kort over området på naturstyrelsen.dk/publikationer.

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Søndag 12.05.2024 11:00-14:00 Skovvej/Collins allé Klara Rask
Underviser

Klara Rask

Uddannelse: Kandidatgrad i biologi med speciale i økologi (botanik)

Andre faglige kvalifikationer: Vild mad, spiselige urter, svampe, natur, gastronomi.

Undervisningserfaring: Klara har siden 2017 haft sin egen virksomhed, Vilde Råvarer, hvor hun afholder kurser og leverer vilde urter og svampe til restauranter. Hun har desuden undervist i vild mad på Hotel- og Restaurantskolen i København og giver jævnligt gode råd om sankning i radio og aviser.

Andet: Klara har en meget stor passion for natur og mad, og gør en dyd ud af at lave inspirerende kurser med stor faglighed og praktisk læring. Hendes faglige baggrund i biologi gør, at du kan føle dig helt tryg ved at tage med Klara ud i den spiselige natur.