Tag familien med på en fornøjelig og lærerig vandretur med biolog og vild mad-ekspert Klara Rask. Vi går gennem skov og strand, og I lærer, hvordan I kan berige jeres køkken med nye spændende smage fra naturen.
Den valgte lokalitet i Kongelunden rummer mulighed for sankning i mange forskellige sankelandskaber, herunder løvskov, strandeng, klitter og strand. Det er f.eks. muligt at finde ramsløg, løgkarse, strandkarse, strandmælde og vild pastinak.
For hver spiselig plante vi finder, fortælles der om udseende, voksested og giftige forvekslingsmuligheder, og der gives gode råd om tilberedning og brug i køkkenet.
Der fortælles desuden generelt om indsamling, om regler og om sikkerhed, og der gives tips til hvordan man bliver bedre til at finde vild mad i naturen.
Dato | Tid | Sted | Navn | |
---|---|---|---|---|
1 | Søndag 12.05.2024 | 11:00-14:00 | Skovvej/Collins allé | Klara Rask |
Uddannelse: Kandidatgrad i biologi med speciale i økologi (botanik)
Andre faglige kvalifikationer: Vild mad, spiselige urter, svampe, natur, gastronomi.
Undervisningserfaring: Klara har siden 2017 haft sin egen virksomhed, Vilde Råvarer, hvor hun afholder kurser og leverer vilde urter og svampe til restauranter. Hun har desuden undervist i vild mad på Hotel- og Restaurantskolen i København og giver jævnligt gode råd om sankning i radio og aviser.
Andet: Klara har en meget stor passion for natur og mad, og gør en dyd ud af at lave inspirerende kurser med stor faglighed og praktisk læring. Hendes faglige baggrund i biologi gør, at du kan føle dig helt tryg ved at tage med Klara ud i den spiselige natur.