Skip to content
Bag sløret på middelalderens myter

Bag sløret på middelalderens myter

Middelalderen var arnested for myter og legender, der har været særdeles sejlivede, og som har fascineret universitetsprofessorer såvel som filmskabere i Hollywood. Tænk blot på myterne om Kong Arthur, den hellige gral, en kvindelig pave, kyskhedsbælter, hekseafbrændinger, Robin Hood, ligklædet i Torino, Maria Magdalenes ægteskab med Jesus og den flade Jord.

 

Middelalderens myter FOF København
Kong Arthur og hans riddere samlet om den hellige gral, 1470.

I dette foredrag piller vi overdrivelsen og fiktionens lag af disse myter for at afdække den historiske base for deres fødsel og popularitet. Hvad er reel historie, og hvad er blot historier? Hvad er det pure opspind, og hvad giver god mening? Hvilke budskaber i myterne er tidsbestemte, og hvilke er tidløse?

Sideløbende vil vi se på mytens (det græske ord mythos betyder ”fortælling”) betydning for os som enkeltpersoner, vor kultur og historie og den verden, vi lever i.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 22.10.2024 18:00-20:00 Lyngby, Jernbanepladsen Martin Herbst
Martin Herbst – foto Rasmus Rønne
Foredragsholder

Martin Herbst

Uddannelse: Cand.theol. mastergrad i religionsundervisning. Bachelorgrad i sociologi.

Andre faglige kvalifikationer: Har virket som præst i folkekirken i 15 år. Arrangør af Dannelsesrejser til Firenze. Rådgivningsvirksomhed. Forfatter til adskillige bøger og artikler. Dante-ekspert.

Undervisningserfaring: 35 års erfaring på blandet andet Karlovo Universitet i Prag, kirkehøjskoler, ledelsesseminarer, Præsternes Efteruddannelse (FUV), Løgumkloster Refugium m.m.

Se også martinherbst.dk