Skip to content
Kom til Iliaden og odysseen foredrag hos FOF København

Iliaden og Odyssée – verdens bedste fortællinger

Værkerne »Iliaden« og »Odysséen« blev skrevet i det 8. århundrede før vor tidsregning, og de hører til superligaen i den vestlige kulturs grundfortællinger.

Iliaden handler om krig, og den beskriver mænds brutale kamp mod mænd for ære, rigdom, magt og prestige. Den er selve forfaderen til den individualisme og præstationskultur, der har formet historien, og som også præger vores egen tid.

Kom til Iliaden og odysseen foredrag hos FOF København Træhesten, der indeholder Odysseus og hans mænd, føres ind i Troja. Solen går ned, trojanerne falder i søvn, massakren begynder, resten er historie. Kunstner: Giovanni Domenico Tiepolo, Den trojanske hests procession i Troja, 1760. National Gallery, London.

Odysséen handler til gengæld om kærlighed. På sin rejse fra Troja til fødeøen Ithaka (nogle har ment var Lyø!) skal Odysseus forholde sig til den ene uimodståelige kvindeskikkelse efter den anden, indtil han til sidst finder fred i armene på hustruen Penelopeia, der er indbegrebet af den forbilledlige kvinde.

Tilsammen udgør Iliaden og Odysséen et fascinerende spejl på historien og livets udfordringer og kan derfor være til stor berigelse og inspiration for det moderne menneske.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 13.11.2024 18:00-20:00 KBH V, Humletorvet Martin Herbst
Martin Herbst – foto Rasmus Rønne
Foredragsholder

Martin Herbst

Uddannelse: Cand.theol. mastergrad i religionsundervisning. Bachelorgrad i sociologi.

Andre faglige kvalifikationer: Har virket som præst i folkekirken i 15 år. Arrangør af Dannelsesrejser til Firenze. Rådgivningsvirksomhed. Forfatter til adskillige bøger og artikler. Dante-ekspert.

Undervisningserfaring: 35 års erfaring på blandet andet Karlovo Universitet i Prag, kirkehøjskoler, ledelsesseminarer, Præsternes Efteruddannelse (FUV), Løgumkloster Refugium m.m.

Se også martinherbst.dk