Skip to content
Spiludvikling for børn og unge FOF

Spiludvikling fra 12 år – vil du lære at lave dit eget computerspil?

Spilprogrammering er en kæmpe verden! Hvad drømmer du om at lære at lave?

På dette kursus vil du lære at lave et grundlæggende computerspil med blokprogrammering i programmet Scratch. Undervejs vil du samtidig lære at bruge Scratch, så du selv kan udforske videre. Da vi begynder helt fra bunden, er der plads til alle.

Vi kommer til at bruge en del matematik som f.eks. koordinatsystemer, variabler og problemløsning. Men som skrevet, begynder vi helt fra bunden – og derfor behøver du ikke at være stærk i matematik for at kunne være med.

Undervisningsforløbet har 3 faser

Fase 1: Gennem små læringsspil lærer du, hvad spilprogrammering overhovedet er for noget, og hvordan man f.eks. kan få en figur til at bevæge sig. Det er i denne fase, du lærer de redskaber, du skal bruge til programmering. 

Fase 2: Her laver vi alle i fællesskab ét til to spil sammen – alle får udfordringer, som du selv skal lave til spillet. Udfordringerne er differentieret, således at alle niveauer vil blive udfordret.

Fase 3: I denne fase bliver du sluppet mere løs og skal selv brainstorme og begynde at lave dit eget spil – selvfølgelig med hjælp fra underviseren.

Fasernes varighed vil variere alt efter deltagernes niveau.

Medbring

Egen bærbar computer, oplader, høretelefoner samt en mus. Det er også en god idé at medbringe lidt drikkevarer og sunde snacks.

Værd at vide

Programmet Scratch (som er gratis) skal være installeret på computeren inden første mødegang.

Information

  • Dato 29.01.2024-29.04.2024
  • Adresse Vesterbro Kulturhus
    Lyrskovgade 4, opg. tv.
    1758 København V
  • Lokale Lok. 2.1, 2.sal
  • Bemærkninger Obs! Vi følger skolernes ferie. Medbring: Egen bærbar computer, oplader, høretelefoner samt en mus. Det er også en god idé at medbringe lidt drikkevarer og sunde snacks. Programmet Scratch (som er gratis) skal være installeret på computeren inden første mødegang.

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 29.01.2024 18:20-19:50 Vesterbro Kulturhus Atle M.G. Winther
2 Mandag 05.02.2024 18:20-19:50 Vesterbro Kulturhus Atle M.G. Winther
3 Mandag 26.02.2024 18:20-19:50 Vesterbro Kulturhus Atle M.G. Winther
Se alle Se færre
Atle Winther underviser hos FOF København
Underviser

Atle M.G. Winther

Undervisningserfaring: Jeg har undervist siden 2016 fra folkeskole- til universitetsniveau, heriblandt Coding Pirates, Coding Class CPH, Rygaards Internationale Skole, Gifted Children, Syddansk Universitet og har været vidt omkring som gæstelærer på folkeskoler. Sideløbende med min undervisning kører jeg også workshops i foreningen Gifted Children. Derudover er jeg fast tilknyttet som underviser på Søstjerneskolen og Højer Design Efterskole. Jeg synes den fedeste gruppe at undervise er børn og unge, fordi de er så nysgerrige og ivrige efter at lære stoffet at kende. Jeg ser først og fremmest programmering som et kreativt fag, hvor man kan udfolde sig og dykke ned i sine koder, mens man har det sjovt med det.

Andre faglige kvalifikationer: Selvstændig - her fra har jeg masser af erfaring med mig i bagagen, indenfor bl.a. iværksætteri, innovation og projektledelse. Jeg har undervist og arbejdet med en bred vifte af programmeringssprog.