Skip to content
Malekursus, FOF København

Ti teknikker i akvarel – introduktion

Her skal vi arbejde med en række grundlæggende teknikker inden for akvarelmaling. 

Hver mødegang starter med et oplæg til at komme i gang på, og der vil være øvelser – figurative og abstrakte, traditionelle og eksperimenterende. Du kan være med som både begynder og øvet, bare du er sulten på en introduktion til forskellige teknikker, hvoraf du muligvis kender nogle i forvejen.

Du bliver også i løbet af kurset præsenteret for nogle af akvarelmaleriets helt store mestre som Emil Nolde, William Turner, Poul Klee, Albrecht Dürer, Paul Cézanne og Anders Zorn – for blot at nævne nogle få. Vi tager afsæt i nogle af deres fantastiske malerier for at se og afprøve nogle af de forskellige teknikker, som de benytter sig af.

Ønsker du at arbejde mere frit og selvkørende med den lærte teknik, er dette også muligt.

Information

  • Dato 22.02.2024-02.05.2024
  • Adresse Lindevangskolen
    P.G. Ramms Allé 26
    2000 Frederiksberg
  • Lokale Formning, 3. sal, indg. 26B
  • Bemærkninger Medbring: akvarelfarver (mærke og kvalitet underordnet), akvarelpapir i god kvalitet og pensler i forskellige størrelser. Blyanter, gerne flere forskellige hårdheder eks. hb, 2b og 6b, viskelæder, blyantspidser eller hobbykniv, malertape, en lineal, en passer, køkkenrulle, svamp (natur eller syntetisk), to syltetøjsglas til vand, så der et til både rent og beskidt vand, evt. blomsterforstøver. Desuden eksperimenterer vi i løbet af kurset med en række forskellige papirtyper som f.eks. japansk akvarelpapir. Inspiration til akvarelfarver i forskellige prisniveauer: https://www.boesner.dk/pocket-box-akvarelmale-boks-11566 / https://www.boesner.dk/kunstner-akvarelmalekasse-16351 / https://www.boesner.dk/fineste-akvarelfarvekasse-11570 / https://aartdevos.dk/maleri/akvarel.html

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 22.02.2024 17:30-19:45 Lindevangskolen Jesper Dalgaard
2 Torsdag 29.02.2024 17:30-19:45 Lindevangskolen Jesper Dalgaard
3 Torsdag 07.03.2024 17:30-19:45 Lindevangskolen Jesper Dalgaard
Se alle Se færre
Underviser

Jesper Dalgaard

Uddannelse: Det Fynske Kunstakademi 1993-1995 og Det Kongelige Danske Kunstakademi 1995-2001.

Andre faglige kvalifikationer: Jeg er en erfaren billedkunstner uddannet fra Kunstakademiet i 2001. Jeg har gennem de sidste mere end 20 år arbejdet med alt fra små keramiske objekter til store installationer. Mit værksted er en form for laboratorium, hvor jeg konstant eksperimenterer med forskellige former. Jeg sætter en ære i at skabe kunst, der udfordrer konventionerne og udforsker nye udtryk. For at kunne arbejde kreativt, er det samtidig nødvendigt at tilegne sig de nødvendige tekniske færdigheder. Så hvis du gerne vil have styr på de grundlæggende keramiske teknikker samtidig med, at du udforsker keramikkens verden af uendelige muligheder og potentialer, kan du tilmelde dig et af mine kurser.

Undervisningserfaring: Jeg har undervist i billedkunst på folkeskole- og gymnasieniveau samt på forskellige videregående uddannelser og højskoler. Bl.a. på Statens Museum for Kunst og Det Kongelige Danske Kunstakademi. Gennem de sidste 2 år har jeg haft et malerhold i Holte. Jeg har en bred vifte af færdigheder og erfaringer inden for keramik, maleri, tegning, skulptur og grafik.

Se evt. mere på jesperdalgaard.net eller instagram.com/jesperdalgaard.