Skip to content
Malekursus hos FOF København

Kreativt maleri og billedproces – ulige uger

Savner du inspiration til dit næste billede? Så tag med på dette kursus, der henvender sig til begyndere og øvede med lyst til at udbygge eget billedsprog via kreative eksperimenter med maling og motiver.

Du får praktisk anlagt undervisning i en dynamisk atmosfære. Vi ser på dit billede og drøfter det, så du får øje på dets muligheder.

Underviseren giver korte oplæg efter behov, og undervejs i maleprocessen lærer du at se billedrum og farveanvendelse i sammenhæng med det, du gerne vil udtrykke. 

Information

  • Dato 02.03.2024-01.06.2024
  • Adresse Billedskolen
    Godthåbsvej 21 C, 1. sal
    2000 Frederiksberg
  • Lokale Billedkunstlokale
  • Bemærkninger Materialer: hellere få gode materialer end mange halvdårlige. Du vælger selv om du vil arbejde med akvarel, akryl, olie eller de nye vandopløselige oliefarver f. eks. Cobra eller Artisan. Maler du med traditionel oliemaling er det uden brug af terpentin/opløsningsmidler (linolie er fint). Alle skal medbringe 6 farver i ”kunstnerkvalitet” eller god ”studiekvalitet” (en kold og en varm gul, rød og blå) Akryl- og oliemalere desuden titanhvid og zinkhvid eller mixing white. Vi blander selv sort, orange, grøn og lilla, så dem skal du ikke medbringe. Suppler evt. grundfarverne med et par jordfarver (eks. okker, brændt sienna og brændt umbra). Hhv. et par akryl- eller oliepensler eller 2 akvarelpensler (stor og lille). Hhv. akryl- eller oliemalepapir eller 300g akvarelpapir samt skitsepapir og et par blyanter i forskellig hårdhed. Bleget linolie til oliemalere. Ønsker du at male akvarel kan et komplet sæt fås til indkøbspris som er 450kr, ved at sende mig en mail senest 14 dage før kursusstart på anne.skole@hotmail.com. Sættet udleveres første dag og indeholder: 6 hel-pans i "kunstnerkvalitet" (citrongul, cadmiumgul medium, cadmiumrød lys, carmin (hue), ultramarinblå, preussisk blå) i metalæske med plads til yderligere 12 selvvalgte farver. To akvarelpensler med syntetiske hår (str. 8 og 12) samt pensel-rulle-etui som beskytter pensler under transporten. Akvarelpapir: 4 ark 300gr. træfibre 30x43cm til de første akvareller. En lille mappe med et bredt udvalg af akvarelpapir i 11x15cm bl. a. 100% bomuld, så du kan afprøve mange overflader, toner og kvaliteter. 5 ark tegnepapir 70gr. til skitser. Materialer kan købes i Stelling ved storkespringvandet (1. sal,) i Tutein og Koch og på nettet: Aart de Vos (Århus), Boesner (tysk) og Jacksons Art (engelsk). Spørg endelig ekspedienten - og hellere et spørgsmål for meget end ét for lidt, så du får købt det rigtige. Søstrene Grene har slet ikke god nok kvalitet.

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 02.03.2024 10:00-14:25 Billedskolen Anne Skole Overgaard
2 Lørdag 16.03.2024 10:00-14:25 Billedskolen Anne Skole Overgaard
3 Lørdag 13.04.2024 10:00-14:25 Billedskolen Anne Skole Overgaard
Se alle Se færre
Underviser

Anne Skole Overgaard

Uddannelse: Jeg er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i 2006 og har særligt fokuseret på figurativt maleri, tegning og akvarel.

Andre faglige kvalifikationer: Jeg har arbejdet som udøvende billedkunstner siden 2006 med adskillige udstillinger i ind- og udland. Min kunstneriske praksis handler om at se. I tegning, akvarel og maleri gengiver jeg omhyggeligt oversete motiver i mine omgivelser. De sidste år har jeg fokuseret på roser og tulipaner i forskellige stadier af blomstring og forfald, som billeder på liv, død og forgængelighed.

Undervisningserfaring: Jeg underviser på mange forskellige FOF-kurser i København/Frederiksberg og Lyngby, og derudover har jeg bl.a. undervist på Århus Kunstakademi, Kunsthøjskolen på Ærø og VERA skole for kunst & design. Jeg brænder for at lære fra mig og jeg vægter den enkelte kursists kunstneriske udvikling og udtryk højt.