Undskyld, vi roder! Vi fusionerer med FOF Nordsjælland og får lige nu en masse nye kurser på hjemmesiden.
Læs mere her.Undskyld, vi roder! Vi fusionerer med FOF Nordsjælland og får lige nu en masse nye kurser på hjemmesiden.
Læs mere her.Tilsmagningen og anretningen af maden er afgørende som appetitvækker for et måltid. Det kan gøre en stor forskel for en ret, og det handler ikke kun om at få den til at se pæn ud. En velanrettet ret kan også forbedre dens smag og appellere til alle sanserne, hvilket gør spiseoplevelsen mere behagelig.
I løbet af dette kursus lærer du at præsentere menuer og sammensætte portioner med anretningsteknikker og anretningsformer.
Det er nok de færreste, der ikke har stået i den situation, hvor man har lavet et dejligt måltid til andre og har et klart billede af, hvordan retten skal se ud. Når maden så er færdig, og det er tid til servering, ligner den hverken det billede, man havde i tankerne, eller det billede der var i kogebogen. På dette kursus er der heldigvis hjælp at hente! Du lærer, hvordan du bruger farver og teksturer til at skabe visuelt tiltalende retter, og hvordan du arrangerer mad på en æstetisk måde.
Sensorik er en stor del af dette kursus. Når vi tilbereder maden på kurset, bruger vi alle vores sanser til at bedømme retten med. Vi arbejder på at sammensætte med et ønske om, at de enkelte elementer i retten harmonerer smagsmæssigt, så retten bliver delikat.
Vi arbejder også med, at de enkelte elementer, som retten består af, behandles med respekt, så de bevarer så mange af deres naturlige smagsstoffer som muligt i det færdige resultat.
Undervejs fremstiller vi forskellige retter med fokus på, hvilke smage der komplimenterer hinanden. Vi kommer igennem forretter, hovedretter og desserter og anretning af buffet. Efter hver mødegang skal vi selvfølgelig smage og nyde alle de lækre og smuktanrettede retter, vi kokkererer.
Kurset er for alle og kræver ingen særlige forudsætninger. Derudover er kurset for private såvel som madbloggere eller medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener, kantiner og cateringvirksomheder.
Drikkevarer, forklæde, viskestykke, karklud og evt. en god køkkenkniv.
Råvarer er inkl. i prisen. Af hensyn til planlægning og indkøb lukkes madkurser for tilmelding ca. 7 dage før kursusstart. Tilmeld dig derfor gerne i god tid, så du er sikret en plads.
Dato | Tid | Sted | Navn | |
---|---|---|---|---|
1 | Onsdag 28.02.2024 | 17:30-20:55 | KBH V, Humletorvet | Paw Nielsen |
2 | Onsdag 13.03.2024 | 17:30-20:55 | KBH V, Humletorvet | Paw Nielsen |
3 | Onsdag 10.04.2024 | 17:30-20:55 | KBH V, Humletorvet | Paw Nielsen |
4 | Onsdag 24.04.2024 | 17:30-20:55 | KBH V, Humletorvet | Paw Nielsen |
5 | Onsdag 08.05.2024 | 17:30-20:55 | KBH V, Humletorvet | Paw Nielsen |
Se alle Se færre |
Uddannelse: Jeg har tidligere været restaurantchef og har udover at uddanne mig til kok også taget den professionelle øluddannelse som kellner (øl-sommelier). Jeg har desuden taget gastronomuddannelsen som kok på Hotel- og restaurantskolen 2009, mens min kellneruddannelsen på Hotel- og Restaurantskolen er fra 2015.
Andre faglige kvalifikationer: I 2019 var jeg tv-kok på DRs program "Gamle mænd i nye forklæder". Jeg har arbejdet som tjener, sommelier, kok og restaurantchef 2006-2015, og jeg har selv drevet en restaurant 2009-2015.
Undervisningserfaring: Siden 2015 har jeg afholdt madkurser, ølsmagninger og ølforedrag for virksomheder og private, og jeg har desuden undervist i madteater for børn i 2015. Derudover underviser jeg i madlavning på FOFs kokkeskole for børn og unge i skolernes ferier.
Er du nysgerrig på Paws traditionelle retter? Se opskriften på farserede porrer her.
Læs mere om Paw Nielsen her