Skip to content
Mindfulness-for-teenagere

Mindfulness for teenagere

Mindfulness for teenagere

Teenagere oplever i stigende grad stress, som ofte giver sig udslag i fysiske og psykiske symptomer.

De ydre krav stiger og derfor er det vigtigt at bevare kontakten indadtil, og det er muligt med mindfulness at lære at stoppe op, trække vejret og mærke det nuværende øjeblik.

Så er du mellem 16-18 år og føler du, at du ofte har en travl hverdag og meget at tænke på, så er mindfulness måske noget for dig.

Mindfulness beroliger sindet gennem åndedrætsøvelser, kropsbevidsthedsøvelser og bevidsthedstræning. På denne måde forebygger vi stress, angst og depression, og skaber plads til mere livsglæde, indre ro og livskvalitet.

 

Hvad er mindfulness
At være mindful vil sige at være fuldt bevidst i nuet. Det træner vi gennem åndedrættet og sanserne. Livet foregår altid kun lige nu, og alligevel befinder vi os det meste af tiden i tanker om fortiden eller fremtiden. Det er kun i nuet vi kan handle, og derfor føler vi hurtigt afmagt når vi er i fortid/fremtid, da vi ikke kan handle på vores tanker, hvilket kan føre til både stress, angst og depression. Ved at træne at være fuldt bevidst i nuet, øger vi vores evne til selv at vælge vores fokus, vi økonomiserer vores energi og beroliger vores sind og vores nervesystem.

 

FOF Nordsjælland har kurser i Gentofte, Hørsholm, Gribskov, Halsnæs, Allerød, Furesø, Hillerød, Helsingør og Fredensborg kommune.

Se også vores andre kurser for børn og teenagere her