Skip to content
Undersøgelser i akvarel - kreative kurser hos FOF København

Undersøgelser i akvarel – begyndere og letøvede

På dette akvarelkursus går vi ud fra enhver form for "vandfarve"… alt der kan fortyndes og fortættes med vand og pigment og afsættes på papir med pensel.

Vi undersøger forskellige maleteknikker, lys og mørke, lag på lag, valør og objekt-finding. Vi kommer uvægerligt også til at arbejde med tegning som en del af vores billedarbejde.

Du lærer at forfine din iagttagelsesevne og finde din egen streg, dit eget penselstrøg og dit sprog! Vi kan bruge oplæg fra billeder eller genstande. Fotos af natur, fugle og dyr, urbane billeder og landskaber m.m. Vi øver os i observation og gengivelse og tager altid afsæt i noget, man kan se.

En grundforudsætning for alt arbejde med billedkunst er nysgerrighed, mod og undersøgelse. Nysgerrighed på at prøve noget nyt, mod til at fordybe sig og fare vild, og sidst men ikke mindst, at bruge undersøgelsen som redskab til at erhverve sig nye "værktøjer" for billedkunstarbejde.

Information

  • Dato 05.02.2024-13.05.2024
  • Adresse KBH K, Rosenborggade
    Rosenborggade 5
    1130 København K
  • Lokale Værksted 4 (baghus)
  • Bemærkninger Materialer: hellere få gode materialer end mange halvdårlige. Du skal medbringe 6 akvarelfarver i "kunstnerkvalitet" eller god "studiekvalitet" (en kold og en varm gul, rød og blå), 2 akvarelpensler (lille og stor), akvarelpapir 300gr og tyndere skitsepapir. Hvid bruger man ikke i akvarel og ud fra grundfarverne gul, rød og blå, blander vi selv sort, orange, grøn og lilla, så dem skal du ikke medbringe. Suppler evt. grundfarverne med et par jordfarver (eks. okker, brændt sienna og brændt umbra). Et komplet sæt kan fås til indkøbspris som er 450kr, ved at sende mig en mail senest 14 dage før kursusstart på anne.skole@hotmail.com. Sættet udleveres første dag og indeholder: 6 hel-pans i "kunstnerkvalitet" (citrongul, cadmiumgul medium, cadmiumrød lys, carmin (hue), ultramarinblå, preussisk blå) i metalæske med plads til yderligere 12 selvvalgte farver. To akvarelpensler med syntetiske hår (str. 8 og 12) samt pensel-rulle-etui som beskytter pensler under transporten. Akvarelpapir: 4 ark 300gr. træfibre 30x43cm til de første akvareller. En lille mappe med et bredt udvalg af akvarelpapir i 11x15cm bl. a. 100% bomuld, så du kan afprøve mange overflader, toner og kvaliteter. 5 ark tegnepapir 70gr. til skitser. Materialer kan også købes i Stelling ved storkespringvandet (1. sal,) i Tutein og Koch og på nettet: Aart de Vos (Århus), Boesner (tysk) og Jacksons Art (engelsk). Spørg endelig ekspedienten - og hellere et spørgsmål for meget end ét for lidt, så du får købt det rigtige. Søstrene Grene har slet ikke god nok kvalitet og Pelikan akvarel er for børn.

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 05.02.2024 10:00-13:10 KBH K, Rosenborggade Anne Skole Overgaard
2 Mandag 19.02.2024 10:00-13:10 KBH K, Rosenborggade Anne Skole Overgaard
3 Mandag 26.02.2024 10:00-13:10 KBH K, Rosenborggade Anne Skole Overgaard
Se alle Se færre
Underviser

Anne Skole Overgaard

Uddannelse: Jeg er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i 2006 og har særligt fokuseret på figurativt maleri, tegning og akvarel.

Andre faglige kvalifikationer: Jeg har arbejdet som udøvende billedkunstner siden 2006 med adskillige udstillinger i ind- og udland. Min kunstneriske praksis handler om at se. I tegning, akvarel og maleri gengiver jeg omhyggeligt oversete motiver i mine omgivelser. De sidste år har jeg fokuseret på roser og tulipaner i forskellige stadier af blomstring og forfald, som billeder på liv, død og forgængelighed.

Undervisningserfaring: Jeg underviser på mange forskellige FOF-kurser i København/Frederiksberg og Lyngby, og derudover har jeg bl.a. undervist på Århus Kunstakademi, Kunsthøjskolen på Ærø og VERA skole for kunst & design. Jeg brænder for at lære fra mig og jeg vægter den enkelte kursists kunstneriske udvikling og udtryk højt.