Skip to content

Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 6/12 kan du se hele vores forårsprogram.

Anmeldelse

Foredrag med Jens Møller Jensen og Jacob Buch-Jepsen

Fra anholdelse til dom - om "ubådssagen"

Af Katrine Sahl, bygningskonstruktør

 

Mange har hørt om den tragiske hændelse om Kim Wall, der sejlede af sted i en ubåd, men som aldrig blev set igen, i live. Hvordan finder man en forsvunden person? Hvad skete der? Hvordan foregår en retssag, og hvordan foregik opklaringsarbejdet i sagen om Kim Wall? – Det er nogle af de spørgsmål du kommer tættere på hos aftenens foredragsholdere: Jens Møller Jensen og Jakob Buch-Jepsen.

Med det faglige øje, personlige beretninger og videoklip tager Jens og Jakob dig med tilbage til den skæbnesvangre aften d. 10. august 2017 i Køgebugt.

 

 

Det forkerte sted på det forkerte tidspunkt

 

Kim Wall var en svensk journalist, storesøster, kæreste, veninde og datter.
Hun tog af sted med ubåden Nautilus UC3, da et interview om det danske rumkapløb pludselig bød sig. Kim forlod Refsing halvøen kl. 19 i ubåden, men hun blev meldt savnet af sin kæreste allerede samme aften.

 

 

Blev Kim Wall sat af på Refsing Halvøen og hvorfor sank ubåden?

 

Både politiet og anklagemyndigheden har arbejdet hårdt for at opklare sagen om den forsvundne Kim Wall.
De har igennem sagens forløb arbejdet tæt sammen med et hold af eksperter herunder dykkere, en ubådsekspert, en havstrømningsekspert, obducenter, svenske lighunde og mange flere.
Derudover har der været et særligt bånd til familien, som både Jens og Jakob stadig ses med privat.

 

 

”Hver eneste gang dykkerne har været ude, har jeg fortalt det til Ingrid og Joachim. I starten var det kl. 22 om aftenen, fordi der var lyst længe, og dykkerne dykkede når det var lyst. De dage der var godt vejr, mens de var ude, så blev det jo sent, og de dage det var dårligt vejr, kom de tidligere ind. Der er rigtig mange gange, jeg har ringet og givet dårlig besked. Så den 5. okt. var det med kæmpe ærgrelse, at jeg måtte ringe og fortælle, at vi desværre heller ikke fandt noget i dag” siger Jens Møller Jensen.

 

Heldigvis fortsætter efterforskningen og den 6. okt. fandt de flere ligdele.

 

Jens møller Jensen og Jakob Buch-Jepsen har meget kendskab til sagen og formår at belyse den ud fra hver deres fagområde samt deres personlige vinkel. Jens Møller Jensen har været ansat ved dansk politi i over 37 år og har bl.a. arbejdet med efterforskning af personfarlig kriminalitet, mens Jakob Buch-Jepsen har arbejdet som specialanklager ved anklagemyndigheden hos Københavns politi. Jakob har i dag sit eget advokatfirma, hvor han primært arbejder som forsvarsadvokat.

 

 

 

Foredrag: Fra anholdelse til dom – Om ”ubådssagen” v/ Jens Møller og Jakob Buch-Jepsen.
Tid: Mandag d. 24. oktober 2022 kl. 19.00.
Sted: Musikhuset, Thomas Jensens Allé 2, 8000 Aarhus C.
Arrangør: FOF Aarhus & Musikhuset.

 

 

 

FOF Anmelder Katrine Sahl

Om foredragets anmelder

Tak fordi at du læser med på FOF.dk Som en del af anmelderkorpset hos FOF Aarhus, søger jeg de gode og intime oplevelser. Jeg er nysgerrig og jeg er aldrig bange for at lære noget nyt. Til daglig arbejder jeg som bygningskonstruktør, mens jeg i min fritid elsker at opholde mig i naturen eller hjemme, hvor jeg gerne nyder en god krimipodcast.

foredrag

Nysgerrig på mere?

Se vores foredragskalender og find det foredrag der der passer til dine interesser.