Prøv den traditionelle samosa med grøntsager!
Samosa er en friturestegt snack og street food og er meget kendt i Indien og verden over. Den kan serveres med koriander, mint chutney og tamarind chutney.
Opskrift af Ankita Gupta.
Ingredienser
Dej
2 kop (250 g) mel
¼ tsk. kommenfrø
¼ (60 ml) olie eller klaret smør
1 tsk. salt
¼ kop vand
Fyld
5 mellemstore kartofler
2 tsk. olie
1 tsk. spidskommenfrø
1 tsk. sennepsfrø
1 fintsnittet mellemstort løg
1 tsk. fintsnittet ingefær
1 tsk. fintsnittet hvidløg
1 grøn chili, fintsnittet
¼ kop ærter
½ tsk. gurkemejepulver
½ korianderpulver
¼ rød chilipulver (valgfrit)
½ tsk. tørret mangopulver
Salt efter smag
4 tsk. frisk koriander, fint hakket
Sådan gør du
Dej
1. I en skål blandes alle ingredienser på nær vand
2. Ælt dejen sammen mens du tilsætter vandet lidt ad gangen
3. Hæld lidt olie over dejen og lad den hvile i 30 min.
Fyld
1. Put olie i en pande.
2. Når olien er varm, tilsæt spidskommenfrø og sennepsfrø.
3. Tilsæt løg og steg til gyldenbrun.
4. Tilsæt ingefær og hvidløg.
5. Tilsæt ærter og grøn chili.
6. Tilsæt gurkemeje, korianderpulver, salt og rød chilipulver.
7. Tilsæt kogte og mosede kartofler.
8. Tilsæt tørret mangopulver.
9. Rør sammen og lad det simre i nogle minutter.
10. Tilsæt hakket frisk koriander.
Samle samosaerne
1. Ælt dejen igennem igen og del den i 6 portioner. Rul dem til små runde boller.
2. Tag en kagerulle med lidt olie på og rul en kugle ud i en oval form.
3. Skær ud i to dele fra midten af dejen og kom lidt vand på enderne, for herefter at samle enderne for at lave en kegleform.
4. Fyld med grøntsagsfyldet og saml enderne med lidt vand. De skal være helt tætte, så fyldet ikke falder ud.
Stege samosaer
1. Opvarm olie i en pande – på mediumvarme.
2. Dump samosaerne ned uden at røre hinanden til at begynde med.
3. Når dejen virker fast og er gyldenbrun, så tag dem op og læg dem på køkkenrullepapir.
Velbekomme!