Skip to content
Carolyne Kaddu Rasmussen | FOF Aarhus | Foredrag

Anmeldelse

Foredrag med Carolyne Kaddu Rasmussen

Solen står op igen

Af Katrine Sahl, bygningskonstruktør

 

Hvordan er det at vokse op i Afrika og hvordan tackler man livets kriser, når man står midt i dem? Det er nogle af de spørgsmål, du får svar på til aftenens foredrag med Carolyne Kaddu Rasmussen.

 

Hvem er du, når alt er taget fra dig?

Fra den spæde barndom har Carolynes liv været præget af tragedier. Lige fra at være fanget på en kostskole som helt lille, uden voksne og uden mad, til at stå alene, forladt af kæresten som gravid og meget mere. Carolynes formål er at fortælle detaljeret, nærværende og kærligt om sin hårde opvækst og de udfordringer, livet har budt hende undervejs. Med sit store, hvide smil siger hun “Bare rolig. Det er lidt tungt ik’, men solen står op igen.”

 

Baobabtræet - Hvem er du, når du ikke har flere blade på dit træ?

Carolyne har en livsindstilling og en energi, man sjældent møder. Hun ser sig selv som et baobabtræ, der står stabilt med rødderne forankret i den afrikanske jord og som ikke lægger sig ned for stormen.

 

“Hvem er du, når du ikke har flere blade på dit træ? - Du er højt elsket! Det er mit mantra. Jeg er højt elsket på trods af, at mit liv har været tumult og jeg har været frem og tilbage. Jeg har også lært evnen til at tilgive. Det er meget svært at tilgive. Jeg ved ikke om I har været der, men jeg lærte også, at jeg ikke tilgiver for den anden person. Jeg tilgiver for min skyld, hvis ikke, jeg gør det, så er der bitterhed. Bitterhed giver mørke skygger, som tager min sol.”

 

Caroline er uddannet sygeplejerske og hun har efterfølgende videreuddannet sig med flere kandidatuddannelser. Først i sygeplejevidenskab (cand. cur.) i 2011 og efterfølgende indenfor teologi, lederskab og pastoral omsorg i 2015. Carolyne Kaddu Rasmussen er mor til komiker, vært og TV-personlighed Melvin Kakooza og hun har i den forbindelse medvirket i flere TV-programmer og har snart en bog på vej.Hør mere om Carolyne, hendes rørende fortælling om at vokse op i Afrika, hendes syn på den danske kultur og meget mere i foredraget: Hovedet i himlen & fødderne på jorden.

 

 

Foredrag: Hovedet i himlen og fødderne på jorden v/ Carolyne Kaddu Rasmussen
Tid: mandag d. 16. maj 2022, kl. 19
Sted: Dokk1, Aarhus
Arrangør: FOF Aarhus

 

 

FOF Anmelder Katrine Sahl

Om foredragets anmelder

Tak fordi at du læser med på FOF.dk Som en del af anmelderkorpset hos FOF Aarhus, søger jeg de gode og intime oplevelser. Jeg er nysgerrig og jeg er aldrig bange for at lære noget nyt. Til daglig arbejder jeg som bygningskonstruktør, mens jeg i min fritid elsker at opholde mig i naturen eller hjemme, hvor jeg gerne nyder en god krimipodcast.

Publikum | FOF Aarhus | Foredrag

Foredrag

Nysgerrig på mere?

Tag et kig i foredragskalenderen og bliv inspireret til at finde dit næste foredrag.