Skip to content
Steffen Jensen, journalist og Mellemøstkorrespondent for TV2, foredragsholder i FOF Aarhus

Israel-Palæstinakonflikten

Israel-Palæstinakonflikten

Mød et af landets bedst kendte ansigter, Steffen Jensen. Du kender ham fra reportager fra Mellemøsten, hvor han som rapporter ofte befinder sig et sted midt i krige og under opstande.

En af den nyere tids mest indædte og allermest komplicerede konflikter er Israel-Palæstinakonflikten. En strid om et lille bitte stykke land - et område, som er mindre end Danmark. Parterne og deres støtter kan end ikke enes om, hvad der faktisk er sket. Der er totalt modstridende historiefortællinger, alt efter hvilken side af konflikten fortælleren befinder sig på.

Der er tale om en konflikt, som mange synes at mene, nærmest er uløselig. Hvad er konfliktens rødder? Hvordan har den udviklet sig? Og hvor står vi nu? Det handler første del af foredraget om. I anden del af foredraget forsøger Steffen Jensen at se på fremtidsudsigterne og mulighederne for en løsning... hvis der er en løsning.

Om Steffen Jensen

Steffen Jensen er en af Danmarks mest brugte korrespondenter i Mellemøsten. Han har arbejdet som journalist for Berlingske Tidende, Weekendavisen, Aktuelt, Danmarks Radio, Radioavisen. Han har bl.a. været med til at starte TV2 i 1988, hvor han fra begyndelsen var Mellemøstkorrespondent med fast bopæl i Jerusalem siden 1991. Derudover er han forfatter til bøgerne Rapport fra en ørkenspejling (2007) og Drømmene må briste.

Arrangør: FOF Aarhus i samarbejde med Dokk1.