Skip to content
Instruktørerne på Ashtanga Yoga uddannelsen i FOF Aarhus

Yogauddannelsens instruktører

Yogauddannelsens instruktører

På Yoga Shala uddannelsen ved FOF Aarhus får du kompetent og ansvarlig undervisning, der tager udgangspunkt i den enkelte elev. Vi er stolte af at have samlet nogle af byens dygtigste og mest erfarne yogainstruktører. Mød dem her! 

Miles Ratledge

Miles Ratledge, underviser på Yoga Shala uddannelsen i FOF Aarhus 

Stifter af Ashtanga Yoga Shala / 27 års erfaring med forskellige yogaformer / Autoriseret Ashtanga yogalærer fra Mysore, Indien / Lead trainer på yogauddannelsen

Jeg startede med at dyrke yoga og meditation i Indien i 1990. Da jeg flyttede til Danmark, oplevede jeg Iyengar yoga, som jeg blev bidt af. Jeg tog mange dybdegående kurser og har en 3-årig uddannelse (certificeret i 2003). I 1996 lærte jeg Ashtanga yogaen at kende, hvilket var en kæmpe oplevelse, da jeg i denne yogaform så et større potentiale, både fysisk og psykisk. Siden har Ashtanga yoga været min livsvej. Jeg mødte yogamesteren Sri K. Pattabhi Jois i 2002 i London og var efterfølgende i Indien ved Ashtanga yogaens kilde Mysore mange gange og har der opnået autorisation til at undervise (kypaji 2010). Jeg var den første til at invitere internationalt kendte gæstelærere til Aarhus og har indtaget en førende rolle i Ashtanga yogaens vækst i landsdelen. I de sidste 19 år har jeg undervist tusindvis af nybegyndere og øvede elever, og glæden ved at lære fra mig er er i dag lige så stor, som da jeg startede.

Laila Elisabeth Møller-Rasmussen

 Laila Elisabeth Møller-Rasmussen, underviser på Yoga Shala uddannelsen i FOF Aarhus 

25+ års erfaring med yoga / Eksamineret yogalærer fra Dansk Yoga Uddannelse / Cand. mag i Idéhistorie og samfundsfag fra Aarhus Universitet / Underviser i Hatha yoga og filosofi på yogauddannelsen 

Jeg begyndte at dyrke yoga for mere end 25 år siden. Fra begyndelsen af var jeg fascineret af Skandinavisk Yoga (den danske gren af Bihar School of Yoga). Jeg er vild med den meditative og filosofiske tilgang til yogaen, men også ideen om at yoga er en praksis, der gør os bedre til at leve livet og have det godt; at bruge os selv helt optimalt til gavn for os selv og andre. Efterhånden har jeg færdiggjort flere uddannelser og workshops; først og fremmest den 2-årige Dansk Yoga Uddannelse, Mediyoga-instruktøruddannelsen, første år af den ayurvediske behandleruddannelse hos Charlotte Bech og en lang række kortere kurser - og jeg er grundigt uddannet i filosofi, anatomi, asana, pranayama, afspænding og meditation samt ayurveda.
Jeg har stor erfaring i at undervise differentieret, og det er vigtigt for mig at tilrettelægge undervisningen ud fra elevernes fysiske og mentale afsæt. Jeg har både undervist almindelige hold, elever med kroniske lidelser herunder kronisk smerte, elever med stress, unge, børn og familier, samt elever med psykisk sårbarhed. Min yogapraksis fylder meget i mit liv, og jeg er fascineret af, hvordan jeg og andre kan bruge yoga til at håndtere tilværelsens omskiftelighed og finde ind til en dyb tilstand af indre stilhed og frihed, glæde og ro.

Peter Coates

Peter Coates, underviser på Yoga Shala uddannelsen i FOF Aarhus 

28 års erfaring med yoga / Uddannet i religionsvidenskab og som pædagog / Underviser i praktisk træning og undervisningsteknik på yogauddannelsen 

Jeg startede med at dyrke yoga i Christchurch, New Zealand for over 28 år siden. Her blev jeg oplært i Iyengar yoga-traditionen. Jeg mødte den nu berømte forfatter og yogalærer Donna Farhi og hjalp med at skrive hendes første bog The Breathing Book. Efter jeg i 1999 flyttede til Danmark, mødte jeg Miles, der introducerede mig til Ashtanga yoga. Gennem min oplæring i forskellige yogatraditioner har jeg udviklet min egen praksis, der sætter eleven i centrum. I løbet af min tid i Danmark har jeg hjulpet mange elever med at tage yogaen til sig, og jeg glæder mig meget til at fortsætte traditionen på Ashtanga Yoga Shala. Jeg har en bacheloruddannelse i religionsvidenskab fra New Zealand samt en bacheloruddannelse med speciale i sundhed og bevægelse fra Peter Sabroe seminariet (2012).