Skip to content

Tolk - Om transnational adoption

Tolk - Om transnational adoption

Hvordan former adoption vores identitet og følelser? Og hvordan kan litteraturen kaste lys over disse komplekse erfaringer?

Foredraget handler om Maja Lee Langvads forfatterskab, der stiller skarpt på transnational adoption og de mange følelser, der følger med - som vrede, sorg, tvivl og længsel. Følelser, der kommer til udtryk i hendes værker og udspringer af egne erfaringer som adopteret.

I Langvads seneste roman, Tolk, er fokus rettet mod relationen mellem den adopterede og hendes koreanske familie. Hele handlingen udspiller sig i Sydkorea og skildrer en tragikomisk fortælling om kulturforskelle, sprogbarrierer, homoseksualitet og kærlighed. Samtidig er det et varmt og nuanceret portræt af en koreansk familie i tre generationer.

Det personlige flettes sammen med det politiske, og som i hendes tidligere værker, benytter Langvad sig af forskellige litterære genrer og greb for at skabe en kompleks og stærk fortælling.

Om Maja Lee Langvad

Maja Lee Langvad er forfatter og redaktør. Hun debuterede med den anmelderroste samling af digte, tekstcollager og satiriske tekster Find Holger Danske, som hun i 2006 modtog Bodil og Jørgen Munch-Christensens Debutantpris for.

Siden har hun blandt andet udgivet Hun er vred - et vidnesbyrd om transnational adoption i 2014 og Dage med galopperende hjertebanken i 2017. I 2024 hun modtog Montanaprisen for Tolk.

Hendes bøger afspejler en personlig forandringsproces: fra at opfatte sig selv som udelukkende dansk til gradvist at nærme sig en dobbeltkulturel identitet.