Skip to content
Tegninger fra tegnekursus i klassisk tegning ved Sebastian Graneberg i FOF Aarhus

Klassisk tegning

Klassisk tegning

* For english-speaking students: The Class itself is in Danish, but english-speakers are welcome to participate as instructions and critique can be given individually in English.

Kurset henvender sig primært til unge og voksne, der vil dygtiggøre sig indenfor klassisk realistisk tegning, og er sammenligneligt med opstartssemestret på et klassisk kunstakademi. Det fungerer på den måde som en introduktion til klassisk tegning i teori og praksis, rettet mod folk der vil lære at arbejde med realisme og at tegne hvad man ser. Dog forventes det ikke, at man er på et bestemt niveau, da vi starter fra bunden med basale klassiske tegneprincipper. Det gennemgående tema for kurset er: at tegne det man ser. 

Se billedgalleri med nogle af alle de tegninger og øvelser, som tidligere kursister har lavet.

Vi arbejder på at du bliver forberedt på at arbejde seriøst og selvstændigt, da det i sidste ende er et håndværk, man udvikler individuelt, og det forventes, at du har en stærk interesse i at lære nyt. Fokus er på klassiske tegneteknikker og metoder: Alignment, measuring, kontur, lys og skygge, opdeling i flader, kultegning m.m. Der tages udgangspunkt i Bargue Drawings og opstillinger som læringsmateriale, men egne projekter er også velkomne.
Hensigten er at blive kendt med de forskellige materialer, teknikker og muligheder, der klassisk bliver brugt.

Kurset er særlig relevant, hvis du gerne vil søge ind på tegneuddannelser i Danmark, f.eks. Animationsskolen i Viborg eller et klassisk akademi i udlandet som ”Florence Academy of Art”, hvor flere tidligere elever på kurset efterfølgende er blevet optaget.