Skip to content

Vil du med til online undervisning? Se alle vores online kurser!

Se online kurser

De fleste aktiviteter med fysisk fremmøde - med enkelte undtagelser - sættes i bero til og med foreløbigt torsdag den 20. maj, til det af myndighederne meldes ud, at det igen er forsvarligt at genoptage vores undervisning.

Se mere
Billede af klassisk tegning af Sebastian Graneberg

Klassisk tegning

Klassisk tegning

Kurset henvender sig primært til unge og voksne, der vil dygtiggøre sig indenfor tegning, og er sammenlignelig med opstartssemestret på et klassisk kunstakademi. Det fungerer på den måde som en introduktion til klassisk tegning i teori og praksis, rettet mod folk der vil lære at arbejde med realisme.
Dog forventes det ikke, at man er på et bestemt niveau, da vi starter fra bunden med basale klassiske tegne principper.

Det handler mere om at være forberedt på at arbejde seriøst og selvstændigt, da det i sidste ende er et håndværk, man udvikler individuelt, og det forventes, at man har en stærk interesse i at lære nyt. Fokus er på klassiske tegneteknikker og metoder: Alignment, measuring, kontur, lys og skygge, opdeling i flader, kul-tegning etc. Der tages udgangspunkt i Bargue Drawings og opstillinger som læringsmateriale, men egne projekter er også velkomne. 

Hensigten er at blive kendt med de forskellige materialer, teknikker og muligheder, der klassisk bliver brugt.
Kurset er særlig relevant, hvis man gerne vil søge ind på andre tegneuddannelser i Danmark, f.eks. Animationsskolen i Viborg eller et klassisk akademi i udlandet som ""Florence Academy of Art"", hvor flere tidligere elever på kurset efterfølgende er blevet optaget.

Medbring selv materialer: A3 tegnepapir/skitseblok, blyanter, viskelæder.
Underviser indkøber materialer til kul-tegning.