Skip to content

Nu kan du tilmelde dig alle efterårets hold her på hjemmesiden. Og glæd dig til uge 30 - der lander det trykte katalog nemlig i din postkasse.

Tegninger fra tegnekursus i klassisk tegning ved Sebastian Graneberg i FOF Aarhus

Klassisk tegning

Klassisk tegning

* For english-speaking students: The class itself is in Danish, but english-speakers are welcome to participate as instructions and critique can be given individually in English.

Kurset henvender sig primært til aldersgruppen 14-50 år.

Kurset henvender sig primært til unge, der gerne vil lære at arbejde med realistisk tegning, og det er sammenligneligt med opstartssemestret på et klassisk kunstakademi. Det fungerer på den måde som en introduktion til klassisk tegning i teori og praksis, rettet mod dig der gerne vil arbejde med realisme og at tegne hvad man ser. Dog forventes det ikke, at du er på et bestemt niveau, da kurset starter fra bunden med basale klassiske tegneprincipper. Det gennemgående tema for kurset er: at tegne det man ser.

Se billedgalleri med nogle af alle de tegninger og øvelser, som tidligere kursister har lavet.

Kurset kræver, at du er forberedt på at arbejde seriøst og selvstændigt, da det i sidste ende er et håndværk, man udvikler individuelt, og det forventes, at du har en stærk interesse i at lære nyt. Både begyndere og øvede kan deltage på kurset, da der gives individuel feedback og guidance. Kurset gennemgår klassiske tegneteknikker og metoder:

  • Alignment
  • Measuring
  • Line quality
  • Contour
  • Values
  • Opdeling i flader
  • Kultegning
  • Mass drawing

Vi tager udgangspunkt i Bargue Drawings og opstillinger som øvelser, men egne projekter er også velkomne. Bargue Drawings er undervisningsmateriale fra 1800-tallet, der stadig bliver brugt i dag på klassiske kunstakademier. Hensigten er at blive kendt med de forskellige materialer, teknikker og teori, der klassisk bliver brugt.

Kurset er særlig relevant, hvis du gerne vil søge ind på tegneuddannelser i Danmark, f.eks. Animationsskolen i Viborg eller et klassisk kunstakademi i udlandet som ”Florence Academy of Art”, hvor flere tidligere elever på kurset efterfølgende er blevet optaget.

"Jeg overvejer at søge ind på en uddannelse, hvor der stilles krav til ens færdigheder. Jeg vil med dette kursus gerne finde ud af, om min interesse er stor nok, og blive dygtigere til at tegne for at forbedre mine chancer, hvis jeg ender med at søge ind." 
KURSIST