Skip to content
Kurset Japansk skovbad ved FOF Aarhus

Sanseture i naturen

Sanseture i naturen

Skab ro og nærvær i din krop og i dit hoved på meditative og sanselige gåture i naturen.

Under forløbet vil naturcoach Gitte Grand Bang og ergoterapeut Anja Larsen have fokus på at aktivere sanserne i den natur, der omgiver os. Anja og Gitte guider dig igennem forskellige simple sanseøvelser både gående, stående, siddende og liggende. Hver sansetur varer ca. 2 timer. Efter turen drikker vi en kop varmt sammen og deler vores oplevelser.

På turene er vi nærværende, går langsomt og meget af tiden opholder vi os i stilhed. Vi laver blandt andet lette mindfulness-øvelser og guidede meditationer i skovbunden. 

Som deltager på holdet vil du: 

  • komme i kontakt med naturen gennem dine sanser.
  • opleve ro og velvære i hoved og krop.

Forudsætninger for deltagelse

Sanseture i naturen er henvender sig til alle, ældre som yngre, mænd og kvinder. De er både for dig, der er stresset og dig, der ønsker at styrke din sundhed, dit velvære og din kreativitet. Det kan også være, at du blot ønsker at opleve glæden ved at være i og med naturen, men at du har svært ved at komme ud i naturen selv. Du skal kunne gå 3-4 km i et roligt tempo i kuperet terræn.

Praktisk information

Du medbringer en måtte eller et tæppe til at ligge/sidde på og gerne en flaske vand. Desuden er det vigtigt at tage tøj og sko på, der passer til vejret på dagen, som må blive beskidt og som kan holde dig varm - også når du sidder ned og ligger stille.