Skip to content
Undervisning i Iyengaryoga ved FOF Aarhus

Flow og hatha yoga

Flow og hatha yoga

Oplev ny velvære i krop og sind gennem hatha- og flow yoga.

Flow yoga er en dynamisk yogaform, hvor vi går fra stilling til stilling i en glidende overgang, deraf navnet. Flow yoga er kendetegnet ved en del stående stillinger, som skaber høj energi og varme i kroppen. Vi arbejder aktivt med Ujjayi-åndedrættet, som er et kraftigt brystkasse-åndedræt og som skaber en udrensende varme i kroppen. Vi øver grundstillinger og teknikker, og kobler efterhånden stillingerne sammen i en serie. Stillingerne fokuserer på styrke, smidighed, balance og koordination.

I anden del af timen (ca. 45 min.) tager vi lidt af tempoet og fokuserer på at blive i strækkene i lidt længere tid. Hatha yoga er kendetegnet netop ved at have mere fokus på stræk og et lavere tempo, og vi får mulighed for at finde mere ro i kroppen igen. En del stillinger vil være liggende eller siddende, og vi slutter timen af med en afspænding af hele kroppen.

Som deltager på holdet vil du:

  • opnå øget kropsbevidsthed og et større mentalt overskud.
  • løsne eventuelle spændinger.
  • styrke og smidiggøre dine muskler og led.
  • forbedre din vejrtrækning.
  • opnå fornyet energi, mere ro og klarhed. 

Forudsætninger for deltagelse

Hatha og flow yoga henvender sig til dig, der kan lide at arbejde dynamisk med kroppen. Tidligere erfaring med yoga er ikke en forudsætning, men kan være en fordel i flow-delen.