Skip to content

Nu kan du tilmelde dig alle efterårets hold her på hjemmesiden. Og glæd dig til uge 30 - der lander det trykte katalog nemlig i din postkasse.

Kursister på Afspænding og velvære - hensyntagende hold med underviser Lise Rasmussen

Blid træning og afspænding

Blid træning og afspænding

Har du kroniske smerter efter fx uheld, fald eller overbelastninger, kan årsagen være inaktive muskler.

På dette hold træner vi særligt udviklede øvelser, som skaber smertelindring og øget smidighed i takt med, at de inaktive muskler aktiveres. Ved inaktive muskler sidder smerten ofte i de kompenserede muskler, mens stivheden derimod sidder i det kompenserende bindevæv. Din smertelindring, øgede smidighed og styrke, sker i takt med, at vi aktiverer og styrker de inaktive muskler. Det særlige ved inaktive muskler er, at de ikke aktiveres med almindelig træning. Det er nemlig som om, at hjernen har glemt disse muskler, og derfor skal musklerne genopdages med særligt udvalgte øvelser.

Øvelserne, der aktiverer de inaktive muskler, har underviseren, som er uddannet psykomotorisk terapeut og afspændingspædagog, over de sidste 28 år selv udviklet. Med stor succes har hun oplevet, at øvelserne fungerer som smertelindrende. En nuværende kursist fortæller, at du på holdet træner muskler, du ikke vidste, du havde. Ligesom du træner sammenhængen og samarbejdet mellem hjerne og muskler.

Som deltager på holdet vil du:

  • aktivere og styrke inaktive muskler
  • opleve smertelindring, smidighed, styrke og afspænding. 
  • få vejledning i de enkelte øvelser, så de passer til dit niveau.
  • få vejledning i, hvordan man med små kropsholdningsændringer, kan lindre smerter.
  • få vejledning i gode hvile-, sidde- og arbejdsstillinger. 

Prøvetime for kr. 75,-

Er du nysgerrig på, om holdet er noget for dig? Så kom med til en prøvetime inden holdstart. Tilmeld dig prøvetimen her.

Forudsætninger for deltagelse

Blid træning og afspænding henvender sig til dig, der oplever smerter i muskler og/eller led, og dig, der gerne vil gå på et mindre hold, hvor der tages hensyn til den enkeltes behov. 

Praktisk information

Alle redskaber, træningsmadrasser, tæpper og puder er til rådighed i alle FOF bevægelseslokaler. Det anbefales af have tøj på der er behageligt at bevæge sig i samt et lagen til at lægge over træningsmadrassen. Omklædning kan foregå i gangen ud for lokalet, på et af toiletterne eller hjemmefra.

NB. Dette hold kategoriseres som hensyntagende undervisning. Læs mere om hensyntagende undervisning.