Skip to content

Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 8/6 kan du se hele vores efterårsprogram.

Kursister på Afspænding og velvære - hensyntagende hold med underviser Lise Rasmussen

Blid træning og afspænding

Blid træning og afspænding

Har du smerter i muskler og led, fx efter overbelastninger eller skader, kan det resultere i inaktive muskler. Det medfører ofte store smerter, stivhed, svaghed og manglende koordination.

På dette hold træner vi særligt udviklede øvelser, som skaber smertelindring og øget smidighed i takt med, at de inaktive muskler aktiveres. Ved inaktive muskler sidder smerten ofte i de kompenserede muskler, mens stivheden derimod sidder i det kompenserende bindevæv. Din smertelindring, øgede smidighed og styrke, sker i takt med, at vi aktiverer og styrker de inaktive muskler. Det særlige ved inaktive muskler er, at de ikke aktiveres med almindelig træning. Det er nemlig som om, at hjernen har glemt disse muskler, og derfor skal musklerne genopdages med særligt, udvalgte øvelser.

Øvelserne, der aktiverer de inaktive muskler, har underviseren, som er uddannet psykomotorisk terapeut og afspændingspædagog, over de sidste 28 år selv udviklet. Med stor succes har hun oplevet, at øvelserne fungerer som smertelindrende. En nuværende kursist fortæller, at du træner muskler, du ikke vidste, du havde. Ligesom du træner sammenhængen og samarbejdet mellem hjerne og muskler.

Udover de smertelindrende, smidiggørende, styrkende og afspændende øvelser, får du vejledning i de enkelte øvelser, så de tilpasses dig og dit niveau. Du får også vejledning i gode hvile, sidde og arbejdsstillinger.