Skip to content

Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 8/6 kan du se hele vores efterårsprogram.

Kurset Japansk skovbad ved FOF Aarhus

Sanseture i naturen

Sanseture i naturen

Tag med på ture i naturen og skab ro og nærvær i din krop og dit hoved.

Dine guider er naturcoach Gitte Grand Bang og ergoterapeut Anja Larsen, som sætter fokus på at aktivere dine sanser i naturen. Vi går derfor langsomt på turene, opholder os det meste af tiden i stilhed, er nærværende og skaber kontakt med naturen omkring os. På den måde kommer du fra dit hoved og tankerne ned i din krop, så du bedre kan mærke dig selv og finde mental og fysisk ro.

Anja og Gitte guider dig igennem forskellige simple sanseøvelser både gående, stående, siddende og liggende. Vi afslutter turene med en guidet meditation i skovbunden, og bagefter drikker vi en kop varmt sammen. Hver sansetur varer i alt ca. 2 timer, og du er velkommen til at blive og dele dine oplevelser med de andre deltagere efter turen.

Sanseturene er for alle - ældre som yngre, mænd og kvinder. De er både for dig, der er stresset, og dig, der ønsker at styrke din sundhed og dit velvære. Det kan også være, at du blot ønsker at opleve glæden ved at være i og med naturen, men at du har svært ved at komme ud i naturen selv. Du skal kunne gå 3-4 km i et roligt tempo i kuperet terræn.