Skip to content

Vi oplever travlhed og forsøger at besvare alle telefoniske henvendelser. Kan du ikke få fat i os, så send os meget gerne en mail.

mail@fof-aarhus.dk

Vi har fået ny hjemmeside og arbejder på at løse tekniske problemer. Hvis du har foretaget et køb online mellem den 24/6-6/7 og IKKE har modtaget en bekræftelse og faktura pr. mail, bedes du kontakte os.

Billede af sejlerunderviser ved FOF Aarhus Anton Lekband

Yachtskipper 3 - Express

Yachtskipper 3 - Express

Kurset omfatter videregående navigation, søvejsregler, søret, sømandsskab, grundlæggende meteorologi samt sejladsplanlægning.

Bestået duelighedsprøve eller speedbådskørekort er en forudsætning for at blive indstillet til eksamen, der afholdes af Søfartsstyrelsen.

Du må påregne udgifter til materialer samt evt. eksamensgebyr.

Om kurset
Søfartsstyrelsens yachtskipperuddannelse henvender sig til sejlere, der ønsker en videregående uddannelse med henblik på sejlads i større fritidsfartøjer, idet bestået eksamen kan give mulighed for at føre fritidsfartøjer på 15-24 meters længde. 

Uddannelsen omfatter en grunduddannelse (yachtskipper 3) samt en videregående overbygning til yachtskipper 1.
Kurset omfatter videregående navigation, søvejsregler, søret, sømandsskab, grundlæggende meteorologi samt sejladsplanlægning.

Det er obligatorisk, at du har gennemgået sikkerhedskurset, inden du kan indstilles til Søfartsstyrelsens eksamen Yachtskippereksamen af 3. grad.
Sikkerhedskurset er inkluderet i forløbet og omfatter praktisk demonstration af brandslukning og redningsflåde. 

Til denne eksamen indgår følgende emner:

  • Navigation
  • Sømandskab og søsikkerhed
  • Meteorologi
  • Søret
  • Vagttjeneste

Ring efter Søfartsstyrelsens studiehåndbog eller se www.fritidssejler.dk hvis du ønsker flere oplysninger.