Skip to content

Nu kan du tilmelde dig alle efterårets hold her på hjemmesiden. Og glæd dig til uge 30 - der lander det trykte katalog nemlig i din postkasse.

Anne Sofie Espersen | Foredragsholder hos FOF Århus

Når du falder, så rejs dig igen

Når du falder, så rejs dig igen

Budskabet i Anne Sofies personlige og ærlige foredrag er: “What doesn’t kill you makes you stronger” – hvor nævenyttigt og fidelt det end må lyde.

Anne Sofie er selv et levende bevis på, at succes består af at gå fra nederlag til nederlag, uden man mister modet. At man ikke i trods, men på trods af modgang, bliver nødt til at (gen)finde selvrespekten, at man godt må drømme store drømme og sagtens kan være grådig på livet, selvom eksistensen er rystet i sin grundvold.

I foredraget fortæller hun blandt andet om, hvordan hun på 4. år på teaterskolen blev gravid med sin holdkammerat, og hvordan hendes farmor belærte hende om skønheden ved de “ikke planlagte børn”. Hun fortæller også om, hvordan hun fik sit andet barn samtidig med adskillige freelance jobs og med stor økonomisk mavepine. Og sidst, men ikke mindst, fortæller hun om, hvordan hun blev skilt, flyttede hjem til sine forældre, tvang sig selv til at smile og tage ansvar, blev sig selv igen og holdt sit hjerte åbent.

Foredraget er også en gribende historie om hjælpende hænder og om at række ud. Vigtigst af alt, så er det et foredrag om at være i krise, om penge og mangel på samme, om at rejse sig igen, om spiritualitet, tro, håb og endnu mere om kærlighed. Anne Sofie deler ud af sine erfaringer i at rejse sig fra sølet og fastholde troen på sit værd, også når det man mest har lyst til er at ligge under dynen. Familien og kærligheden er omdrejningspunktet for foredraget, når hun fastslår vigtigheden af nærvær og omsorg, også når der er drøn på karrieren.

I det tankevækkende foredrag fortæller Anne Sofie uden filter om, hvor kompromisløs hun er, når det kommer til prioritering i arbejdsliv og familieliv.

Om Anne Sofie Espersen:

Anne Sofie Espersen er født i Hirtshals og fra sin nordjyske barndom har hun fået værdier som flid og ydmyghed med sig i bagagen. Hun har forsøgt at leve efter filosofien: “Hvis du er flittig og ordentlig og passer dine ting, så skal det nok gå alt sammen”. Men livet kan til tider slå en ud af kurs, og det har Anne Sofie oplevet igen og igen. Fx da hun fik konstateret sclerose, og pludselig skulle leve med en ny side af sig selv, som hun aldrig havde bedt om og som hun mest af alt ønskede ville forsvinde. I dag har hun lært at leve med sclerosen og inspirerer andre i samme situation til at tackle det med oprejst pande.

Anne Sofie er uddannet fra Statens Teaterskole i 1999, og har tidligere været fastansat på Aarhus Teater. Hun har med medvirket i TV2's seerroste tv-serie Norskov, samt i en række af store danske film og tv-serier såsom Til døden os skiller, Sover Dolly på ryggen og Klovn.

Arrangør: FOF Aarhus i samarbejde med Dokk1.