Skip to content

Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 7/6 kan du se hele vores efterårsprogram på hjemmesiden.

Dansk for ordblinde

Gratis ordblindeundervisning (OBU)

OBS: FVU og OBU undervisningen i FOF Aarhus stopper ved udgangen af juni 2024. Der optages derfor ikke længere kursister til de igangværende kurser. Vi henviser til øvrige uddannelsessteder i Aarhus.

FOF Aarhus tilbyder danskundervisning særligt rettet mod ordblinde. Undervisningen kaldes OBU.

Er du i tvivl, om du er ordblind, kan du søge hjælp hos os. Før et kursusforløb med OBU, bliver man altid testet for at se, om der er tale om ordblindhed.

Før du kan starte til ordblindeundervisning, skal du kontakte os. Du kan ringe på 8612 2955 eller skrive til fvu-ekstra@fof-aarhus.dk.

Vi starter nye forløb op efter behov, da alle forløb bliver skræddersyet til hvert enkelt deltager - så der er altid et tidspunkt at starte dit forløb op.

Gratis ordblindeundervisning for private

Er du ordblind eller i tvivl om, hvorvidt du er det? Vil du gerne styrke dine færdigheder inden for læsning, stavning eller skriftlig fremstilling? Så tilbyder FOF Aarhus ordblindeundervisning (OBU) til dig. Sammen med kompetente undervisere har du mulighed for at forbedre din evne til at læse, stave eller skrive.

Ordblindhed kan være en stor hæmsko i en verden, hvor meget kommunikation foregår skriftligt. FOF Aarhus kan hjælpe dig med at styrke dine faglige kompetencer inden for læsning, stavning eller skriftlig fremstilling både i hverdags- og arbejdssammenhæng. I vores gratis undervisning til voksne ordblinde bliver du undervist på små hold med 4-6 deltagere.

Før du kan begynde på ordblindeundervisningen, skal du visiteres. Det sker blandt andet gennem en test, som vil vise, om du er berettiget til ordblindeundervisning samt hvilket indhold, undervisningen skal have.

Testen har til formål at finde ud af

  • Hvilke faglige mål du skal arbejde hen mod
  • Hvor mange timer du skal undervises
  • Om du vil få størst udbytte af at have ene-undervisning eller være på et lille hold
  • Om kompenserende IT kan være en hjælp for dig i din hverdag.

 

Vil du tage testen for at finde ud af, om du er ordblind? Skriv til fvu-ekstra@fof-aarhus.dk eller ring på 8612 2955 og hør mere.

 

Kursist Christina Klint, ordblindeundervisning i FOF Århus

fof inspiration

Er ordblindhed et tabu?

Mød Christina, der deltog i ordblindeundervisning i FOF Aarhus