Skip to content

Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 6/12 kan du se hele vores forårsprogram på hjemmesiden.

Billede af fransk cafe

DELF: Alment fransk (A2)

DELF: Alment fransk (A2)

Er du klar til at puste liv i dit franske igen? Det kan være, at du har lært fransk i grundskolen eller gymnasiet, men har glemt meget af det. Skal du på ferie i et fransktalende land, eller vil du bare gerne have lidt nemmere ved at føre basale samtaler med dine venner på fransk? Så er det netop dig, vores DELF A2 kursus henvender sig til.

DELF A2 er et internationalt anerkendt diplom for fransk som fremmedsprog. Det viser, at du kan klare dig i enkle hverdagssituationer på fransk. På kurset vil du øve og udvikle din evne til at tale, lytte, læse og skrive fransk.

Du vil få mere selvtillid til at:

  • Fortælle om dig selv og dine interesser (familie, venner, fritid, arbejde)
  • Orientere dig på fransk
  • Forstå og besvare simple breve (for at invitere, takke, undskylde)
  • Følge med i en simpel samtale
  • Fortælle om noget, der er sket
  •  Anvende de mest gængse høflighedsfraser
  • Danne længere sætninger med bindeord (f.eks. “et”, “mais” og “parce que”)

Med DELF-diplomet vil du få et officielt anerkendt bevis på dine franskkompetencer, hvilket fx kan være nyttigt overfor en kommende arbejdsgiver. Kurset giver dig også et godt fundament at bygge på, hvis du vælger at fortsætte på det efterfølgende DELF-modul (dvs. B1).

Det er ikke et krav at gå op til eksamen for at følge kurset. Dog er det billigere at skrive dig op til eksamen, hvis du har deltaget i kurset.

Forudsætninger for deltagelse

Du har fransk svarende til dansk B-niveau fra fx gymnasiet eller et A1-niveau på CEFR-skalaen (den fælleseuropæiske referenceramme for sprog). Du kan teste dit CEFR-niveau ved at tage vores gratis vejledende onlinetest i fransk

Hvis dit testresultat viser minimum A1 på alle parametre, passer du fint ind på dette kursus. Vi anbefaler, at du tager testen, før du tilmelder dig. Har du efterfølgende brug for hjælp til at fortolke dit testresultat, er du velkommen til at kontakte en medarbejder i sprogafdelingen.

Undervisningsmaterialer

Vi bruger lærebogen Édito A2, som er specielt designet til at forberede dig til DELF A2 eksamen:

”Edito A2, méthode de français” (Edition 2022, ISBN: 9782278104116), evt. plus det tilhørende hæfte “Cahier d’activités” (ISBN: 9782278104123).

Bøgerne kan købes hos Geneviève Munck International Book Service, Klostergade 33, 1., 8000 Aarhus C.

Undervisningsmaterialer er ikke inkluderet i prisen.

Om DELF

DELF består af 4 selvstændige, internationalt anerkendte diplomer, svarende til de 4 første niveauer (A1, A2, B1 og B2) på CEFR-skalaen (CEFR: Den fælles europæiske referenceramme for sprog).

Et DELF A2-diplom dokumenterer solide og basale sprogkundskaber samt evnen til at klare sig i hverdagssituationer og i ukomplicerede sociale sammenhænge.