Skip to content

Emma Jenny Rehmeier - folkeskolepraktikant i kommunikationsafdelingen

8. april 2022

Jeg hedder Emma Jenny, jeg er 15 år gammel og går i 9. klasse på Forældreskolen. I september 2021 var jeg i en uges erhvervspraktik hos FOF Aarhus.

Det er en del af folkeskolens forløb, at man gerne skal have været en uges tid i erhvervspraktik i 9. klasse. Vi skulle selv finde et sted at være, som vi synes kunne være spændende, og måske endda noget vi kan se os selv arbejde med i fremtiden.
Jeg har altid elsket at læse og skrive, og har længere tid gået og overvejet noget der kunne minde om journalist.
Da min mor og jeg før er blevet interviewet af Astrid fra FOF Aarhus’ kommunikationsafdeling, fik jeg idéen om, at jeg evt. kunne komme i praktik der. Det var de meget åbne overfor, og bød mig indenfor med åbne arme.

Allerede før praktikforløbets start fik Astrid arrangeret et interview med en deltager fra et koreansk hold i FOF Aarhus. Hende var jeg med til at interviewe, hvilket var en super spændende oplevelse at få med. Da praktikforløbet for alvor startede var min opgave at få skrevet et indlæg ud fra dette interview. Hele afdelingen er super søde, og de var allesammen gode til at give mig råd og sparing på dette indlæg.
Da det var skrevet færdigt, blev det ovenikøbet offentliggjort på deres hjemmeside under mit navn, hvilket jeg er super glad og stolt over.

Jeg lærte også en masse om, hvordan man virkelig bruger sociale medier som Instagram og Facebook på en arbejdsplads, hvilket jeg slet ikke havde troet var en så stor del, som det faktisk er.
Jeg fik også set hele arbejdspladsen, og følte mig generelt bare mere som en medarbejder, end en elev der var i skolepraktik.
Alt i alt er jeg super glad for, at jeg fik en plads hos FOF Aarhus, og generelt hele forløbet.