Skip to content

Nu kan du tilmelde dig alle efterårets hold her på hjemmesiden. Og glæd dig til uge 30 - der lander det trykte katalog nemlig i din postkasse.

Billede af tidligere praktikant hos FOF Aarhus Olja Hedelund

Olja Hedelund Clausen i FVU dansk

27. november 2018

Mit navn er Olja, jeg er 24 år gammel og har en bachelor i lingvistik fra Aarhus Universitet. I forbindelse med min kandidat, ligeledes i lingvistisk, har jeg været i praktik i omkring tre måneder hos FOF Aarhus i FVU-dansk (forberedende voksenundervisning), hvor jeg har fulgt to undervisningshold – et med dansk for andetsproget og et med dansk for ordblinde. Derudover har jeg arrangeret et supplement til danskundervisningen kaldet Ordværkstedet sammen med en anden praktikant.

I trygge hænder

FOF Aarhus har været et meget trygt, imødekommende og udfordrende miljø at være praktikant i. Jeg har tydeligt kunne mærke, at de er vant til at have praktikanter. Lige fra første dag er jeg blevet taget alvorligt og behandlet på lige fod med de andre ansatte. Der har både været plads til at blive taget i hånden, men også selvstændigt at løse opgaver samt komme med idéer og inputs. Jeg har ikke på noget tidspunkt været bange for at henvende mig for at spørge om hjælp eller gode råd, og jeg har aldrig følt mig som en byrde. Jeg har tværtimod følt mig kompetent, selvstændig og behjælpelig, hvilket har været vigtige egenskaber for mig at føle som praktikant.

Fremtiden

Mit praktikforløb hos FOF Aarhus har givet mig et vigtigt indblik på en arbejdsplads, hvilket kan være svært at forestille sig, når man som studerende sidder begravet i bøger og eksaminer. Det har desuden bidraget til et efterfølgende studiejob hos FOF Aarhus. Helt fra starten kunne jeg mærke, at der blev givet udtryk for, at jeg ikke nødvendigvis bare var der på lånt tid, men at der kunne være mulighed for et fremtidigt samarbejde. Det gav mig ro på og tryghed at vide, at folk derude i den virkelige verden tror på mine kompetencer og egenskaber. Jeg kan varmt anbefale stedet som praktikplads, hvis man har lyst til at prøve kræfter med danskundervisning.