Skip to content

Praktikant til danskafdelingen i FOF Aarhus

Er du i gang med en videregående uddannelse inden for lingvistik, sprog, undervisning el.lign., og har du lyst til at prøve kræfter med at undervise voksne i dansk? Så læs med her om at blive praktikant i FOF Aarhus’ danskafdeling.

Undervisningssituation hos FOF Aarhus, FVU-dansk ved underviser Kathrine GarlyFOF Aarhus tilbyder danskundervisning til voksne under FVU (forberedende voksenundervisning), hvor holdsammensætningen også kan være tosproget. Vi udbyder desuden OBU (ordblindeundervisning), som er undervisningsforløb i dansk tilrettelagt folk, der er ordblinde. Det er disse to områder, som du kommer til at beskæftige dig med som praktikant i danskafdelingen.

Du kommer bl.a. til at:

  • Deltage i danskundervisning som hjælpelærer.
  • Deltage i ordblindeundervisning som hjælpelærer.
  • Være tovholder for en samtalecafé for kursister, der vil øve deres mundtlige sprog.
  • Være tovholder for en grammatikcafé for kursister, der ønsker at arbejde mere med deres skriftlige sprog.
  • Deltage i test- og vejledningsforløb.

Vi har fra tidligere stor succes med at have studerende i praktik i vores danskafdeling, og du kan selv være med til at sætte et præg på dine arbejdsopgaver alt efter dine interesser og studiemæssige baggrund.

For at komme i praktik hos os skal du have viden om det danske sprog, lyst til at møde kursister med forskellige baggrunde og mod på at arbejde selvstændigt. Vi ser desuden gerne, at du er initiativrig, glad for at arbejde med mennesker og kan lide at formidle din viden til andre.

 

Vi tilbyder dig:

  • Du vil blive en del af en afdeling bestående af fem undervisere med forskellige baggrunde og fokusområder
  • Du får som praktikant i danskafdelingen erfaring med at omsætte teori til praksis, du lærer at formidle din viden gennem undervisning, og du får et indblik i erhvervslivet.
  • Du har mulighed for at være i praktik på deltid eller fuldtid alt efter dit studie. Vi er fleksible ift., hvad der måtte være af studieaktiviteter og eksaminer ved siden af praktikforløbet (der kan forekomme arbejdstimer om aftenen).
  • Vi holder til på Søren Frichs Vej 36D, 8230 Åbyhøj, hvor FOF Aarhus’ hovedkontor også holder til. FOF Aarhus arbejder med folkeoplysende voksenundervisning. Vi udbyder hvert år mere end 3.500 kurser og foredrag og har tilknyttet omkring 600 kompetente undervisere.

 

Sådan søger du:

Send dit CV, din ansøgning og andre relevante dokumenter til HR (FOF Aarhus) hr@fof-aarhus.dk
Ansøgningsfrist - løbende.
Vi ser frem til at høre fra dig.