Skip to content
Billede af Rasmus Gundersen ansat ved Frode Laursen

Faglig og personlig opkvalificering

"Det er for at styrke vores medarbejdere"

Hos Frode Laursen i Hørning er ambitionerne høje. Særligt når det gælder deres ansatte. I foråret 2019 startede 11 medarbejdere på et danskundervisningsforløb med et ønske om at opkvalificere deres medarbejdere.


Af Mathilde Fugl
Foto Jørgen Diswal


”Kan vi få uddannet folk, så er det lige så vigtigt for os som så meget andet, og så længe de føler, at de kan udvikle sig her på arbejdspladsen, så har vi både glade medarbejdere, men vi fastholder også medarbejderen, og giver dem chancen for at kunne udvikle sig videre”, fortæller Rasmus Gundersen, der er personalekoordinator og teamleder hos Frode Laursens. Den ugentlige danskundervisning er med til at give deres medarbejdere en god ballast, både for dem selv og for virksomheden – men også fremadrettet.

På baggrund af forespørgsler fra medarbejderne og den nationale undersøgelse, hvor det anslås, at ca. 25 % af de ansatte inden for transport- og logistikbranchen er svagt læsende eller ordblinde, tog Frode Laursen imod tilbuddet fra FOF Aarhus.

Medarbejdernes individuelle behov har været et gennemgående tema for undervisningsforløbet, fortæller underviser Jens Christian Christensen; ”Fra Frode Laursens side har der været tale om et tilbud til medarbejderne, som skulle afspejle deres individuelle behov – og ikke virksomhedens behov for øgede læsekompetencer hos medarbejderne.”

Undervisningen er indtil nu gået godt. Stemningen har, ifølge Jens Christian, været i det muntre hjørne: ”Vi har ikke skulle bruge energi på at skabe et klassefællesskab. Den har været der fra dag ét.” Ledelsen kan også allerede se en positiv udvikling, siger Rasmus. ”Vi kan se en markant forskel i forhold til at turde kaste sig ud i nogle opgaver, hvor det kræver mere læsning eller lidt mere det med at sætte ord sammen osv.”

Også mere privat er der sket en udvikling blandt medarbejderne, herunder flere succeshistorier omkring brugen af smartphone og tablets, som også er en del af gevinsten ved undervisningsforløbet, ”for det gør, at man får en gladere kollega”, beretter Rasmus.

Netop det, at medarbejderne bliver stærkere og gladere i deres arbejde, var nogle af de tanker Frode Laursen gik med inden de tog imod tilbuddet, og som de fortsat gør sig, siger Rasmus: ”De tanker, vi gjorde os inden, og de tanker, vi fortsat gør os, det er, at vi håber, at vi får en gladere, stærkere og mere stabil medarbejder.”

Har dine medarbejdere udtrykt ønsker om at blive opkvalificeret inden for dansk?
Vi tilbyder gratis voksenundervisning for både store og små virksomheder.

Billede af FVU-danskundervisning med danskunderviser Inge Bergland, FOF Aarhus

Fvu for virksomheder

Viden til virksomheder

FVU giver dig undervisning for dine medarbejdere i dansk, IT, engelsk og matematik.