Skip to content
Collage af billedkunstner Pia Frank, underviser i FOF Aarhus.

Collage – ugekursus

Har du lyst til at fordybe dig i collageuniverset og skabe billeder med saks og lim? 

Collage er et billede, som er dannet af dele fra forskelligt materiale. Det kan fx være en kombination af pålimede genstande, tegnestreger og maling. På kurset får du en introduktion til collage, teknikker og materialer. Materialerne kan fx være billeder/udklip i papir eller pap, avisudklip, etiketter, billetter og meget andet. Du fastgør dine materialer til fx karton, et maleri, en plakat mv., så der opstår en kunstnerisk helhed.

Undervejs på kurset, vil du blive guidet i diverse collageteknikker samt få gode råd og fif, så du kan finde dit eget udtryk og fortælle din helt egen historie. Du skal selv indsamle materiale inden kurset, så collagen bliver din historie. Du kan fx finde blade, magasiner, billedbøger eller plakater. Det kan også være, at du kan finde gamle malerier i dine gemmer, eller at du er heldig at finde gode ting i genbrugsen. Løsriv dig gerne fra de fastlåste normer og kast dig åbent ud i opgaven.

Et godt tip: Hvis der foregår så lidt som muligt på materialet, hvor du fastgør din collage, så er der mest mulig plads til at fortælle din historie eller lave en god komposition.

Som deltager på holdet vil du: 

  • få kendskab til gode collageteknikker og materialer. 
  • få mulighed for at tænke konstruktivt og skabe nyt.
  • give nyt liv til de elementer, du har omkring dig, ved at forandre og sammensætte de genkendelige elementer på ny måde. 
  • opleve en kreativ kraft og opdage et nyt syn på verden.
  • finde dit eget udtryk.

Forudsætninger for deltagelse

Collage - ugekursus henvender sig til dig, der har lyst til at fordybe dig og være kreativ med lim, papir og saks. Alle kan være med.  

Praktisk information 

Klip gerne så meget som muligt ud inden kurset, så du har noget materiale at arbejde/lege med fra start, og så du undgår at bruge mødegangene på at bladre og klippe. Da collagen skal tørre ind imellem, er det en god ide at have gang i flere collager samtidig. 

Der vil være materialeudgifter til limlak og pensler på kurset. Underviseren medbringer billedbøger m.m., som kan bruges. Måske du også vil kunne bytte og låne ved andre kursister på holdet. 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 22.07.2024 10:00-15:30 Søren Frichs Vej 36 G Pia Frank
2 Tirsdag 23.07.2024 10:00-15:30 Søren Frichs Vej 36 G Pia Frank
3 Onsdag 24.07.2024 10:00-15:30 Søren Frichs Vej 36 G Pia Frank
Se alle Se færre
Pia Frank | Underviser i collage | FOF Aarhus
Underviser

Pia Frank

1988 blev jeg uddannet tekstildesigner fra Kunsthåndværkerskolen i Kolding.

Jeg har arbejdet som designer hos In-Wear og Sødahl, og har tidligere haft mit eget atelier i København og Amsterdam. Derudover er jeg skaber af kunstige klipper og grotter i  Amsterdam ZOO.

I 8 år har jeg undervist på Brande Højskole, og jeg er med i kunstergruppen Barakken i Stavtrup ved Aarhus. Gennem tiden har jeg haft adskillige udstillinger bl.a. Kunstnernes Efterårsudstilling 2010 med collage. 

Mine billeder skaber undren, forargelse og fornøjelse. Mit ønske er at få mennesker til at tale sammen via udtryk og provokationen i mine billeder. Billederne er ikke nødvendigvis æstetisk rene, men de indeholder konfrontation, energi og intensitet.

Mine malerier, installationer og collager er et resultat af leg og kompositioner med materialer og billeder.