Skip to content
Line Renate Hanssen, vicedirektør på Det Kgl. Bibliotek i Aarhus. FOF Aarhus bag facaden i Bogtårnet.

Bogtårnet bag facaden

Er du også en af dem, der er nysgerrig på, hvad historien bag Bogtårnet er, og hvordan der ser ud bag de tykke gule mure? Måske har du aldrig været indenfor, eller måske har du for mange år siden siddet og studeret på Statsbiblioteket og har nu lyst til et gensyn?

Kom med bag facaden, når Det Kgl. Biblioteks – som det hedder i dag – vicedirektør Line Renate Hanssen giver os historien om Bogtårnet og Statsbiblioteket.

Siden Bogtårnet blev opført i 1963, har det stået majestætisk der på hjørnet mellem Nordre Ringgade og Langelandsgade, og det er stadig den dag i dag en af Aarhus mest ikoniske bygninger. Bogtårnet er – som de øvrige bygninger i Universitetsparken – tegnet af C.F Møllers tegnestue. Line Renate Hanssen vil fortælle om Bogtårnets rolle fra starten og udviklingen frem til i dag.

Efter Line Renate Hanssens oplæg får vi en rundvisning i Bogtårnet, hvor vi også får lov til at se nogle af de hjørner af bygningen, som normalt ikke er åben for offentligheden. Efter rundvisningen samles vi afslutningsvis til afrunding og et par afsluttende spørgsmål.

En del af serien 3 x bag facaden

Tag med os på flere rejser bag facaden af Aarhus' kulturperler, og opdag byen på en helt ny måde. Vi glæder os også til at byde dig velkommen, når vi besøger Musikhuset d. 18/9 og Aarhus Rådhus d. 3/10.

Ved køb af de tre arrangementer i samlet serie får du en særlig fordelspris på kr. 150.- via dette link.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 25.09.2024 10:00-12:00 Det Kgl. Bibliotek Line Renate Hanssen
Line Renate Hanssen

Line Renate Hanssen