Skip to content

Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 8/6 kan du se hele vores efterårsprogram.

Lars Findsen, cand.jur., tidligere bl.a. chef for PET og FE, ministersekretær og departementschef. Foto: Truecrime.

Spionchefen

Spionchefen

Lars Findsen, tidligere chef for FE og PET, blev gjort til midtpunkt i dét, der har været kaldt den største vestlige efterretningsskandale i nyere tid.

Mød ham denne aften, hvor han giver et unikt og meget personligt indblik i sin karriere som efterretningschef, om livet som embedsmand på Slotsholmen og topchef for Forsvarsministeriet, om forholdet mellem embedsmænd og politikere i disse år, om efterretningsarbejdet og om nogle af de komplekse trusler, Danmark står over for i disse år.

Til foredraget vil der være god tid til at stille spørgsmål og få opklaret nogle af de undringer, du måske gør dig. 

Lars Findsens bog Spionchefen – erindringer fra celle 18 (2022) udkom under valgkampen i efteråret 2022 og blev den mest solgte danske bog samme år.

Om Lars Findsen:

Lars Findsen (f. 1964) er cand.jur., tidligere bl.a. chef for PET og FE, ministersekretær og departementschef.

I 20 år har Lars Findsen været en af de mest centrale embedsmænd i Danmark. Han har, som den eneste, været chef for både PET og FE. Han er dermed også en af de eneste vestlige efterretningschefer, der både har været chef for sin nations indenrigs- og udenrigsefterretningstjeneste.

Lars Findsen har været med til at håndtere politiske skandaler med store personlige konsekvenser. Men først og fremmest har han i to årtier været med til at forsvare demokratiet og passe på Danmark i en periode med Muhammedtegninger, høj terrortrussel og voldsomme udenrigs- og sikkerhedspolitiske begivenheder i en stadig mere kompleks verden.

Arrangør: FOF Aarhus i samarbejde med Dokk1.