Skip to content

Nu kan du tilmelde dig alle efterårets hold her på hjemmesiden. Og glæd dig til uge 30 - der lander det trykte katalog nemlig i din postkasse.

Aarhus Sommeropera: Nikolaj Rimskij-Korsakovs 'Mozart og Salieri' og Domenico Cimarosas komiske værk 'Kapelmesteren'. FOF Aarhus

Operadag i Den Gamle By

En opblæst kapelmester, en jaloux komponist, som forgifter en kollega, morskab og alvor, gøgl og stor kunst. Det er – ud over foredrag og mad – ingredienserne i operadagen hos FOF Aarhus i forbindelse med årets to forestillinger på Aarhus Sommeropera: Nikolaj Rimskij-Korsakovs dramatiske og smukke opera Mozart og Salieri, der bygger på Pusjkin, og Domenico Cimarosas komiske værk Kapelmesteren.

Operadagen foregår i Hobrohuset i Den Gamle By. Mag.art. Leif Balthzersen giver en grundig introduktion til de to meget forskellige operaer, og instruktør og operasanger Jens Krogsgaard, der instruerer de to forestillinger, fortæller om de aktuelle opsætninger.

Undervejs serveres kaffe og Den Gamle Bys berømte vaniljekranse, og efter de to foredrag spiser vi et stjerneskud til aftensmad i De Gamle Stuer i Gæstgivergården. Til sidst begiver vi os over i Den Gamle Bys gamle og charmerende Helsingør Theater for at se Aarhus Sommeroperas opførelse af de to enaktere.

Program:

Kl. 13.30-19.00: Foredrag, kaffe og aftensmad i Hobrohuset og Gæstgivergården, Den Gamle By.
Kl. 19.30-ca. 21.30: Operaforestilling i Helsingør Theater, Den Gamle By.

Praktisk information:

Prisen er inkl. to foredrag, kaffe og kage, aftensmad (stjerneskud med 1 glas vin/øl/saft/vand og kaffe) samt billet til Aarhus Sommeropera.
Bemærk venligst: Husk at meddele, hvem du eventuelt ønsker at sidde sammen med til forestillingen.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 07.09.2024 13:30-21:30 Den Gamle By Leif V.S. Balthzersen
Leif Balthzersen | Underviser hos FOF Århus
Underviser

Leif V.S. Balthzersen

Jeg er mag.art. i musikvidenskab og har bl.a. været musikchef for Sønderjyllands Symfoniorkester og Aarhus Symfoniorkester samt ensemblechef for Aarhus Sinfonietta. Jeg er endvidere bestyrelsesformand for Aarhus Sommeropera.

Jeg har undervist på universiteterne i Aarhus og København, Det Jyske Musikkonservatorium samt på højskoler og hos folkeoplysningsforbundene og på Folkeuniversiteterne i hele landet.

Jeg laver oversættelser og overtekster for Den Jyske Opera og skriver programnoter for bl.a. Sønderjyllands Symfoniorkester, Aarhus Symfoniorkester og Det Kongelige Teater. Jeg er desuden redaktør på Aarhus Universitetsforlag.

Jeg har været anmelder for Dagbladet Information og har skrevet artikler og interviews til JP Århus/Jyllands-Posten.

Har udgivet bøgerne Mozarts operaer. En guide og Richard Strauss' orkestermusik. En brugsanvisning og Når musikken fortæller. En koncertfører til 75 klassiske værker på Aarhus Universitetsforlag.